Yeah het heerlijke weer is er! Heerlijk om aan het einde van een zomerdag te barbecueën. Veel mensen denken bij BBQ direct aan vlees, stokbrood en pindasaus. En dat is natuurlijk heel erg lekker maar ik schrik altijd van de hoeveelheden vlees die er tijdens zo’n avondje worden gegeten. Het is jammer dat groenten toch vaak wordt vergeten. Je kunt namelijk heerlijke gerechten maken met groenten op de BBQ. Het is heel lekker, staat gezellig op tafel, je maakt de vegetariërs er heel blij mee en het ook nog eens eens gezonder. En groenten grillen op de BBQ is ook nog eens heel gemakkelijk. Vandaag deel ik daarom twee simpele recepten met jullie.
Recept: Gegrilde courgette:
Gegrilde courgette
Ingrediënten
- 1 courgette
- 4 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel peper
- 1/2 theelepel zout
Instructies
- Snij de courgette in plakken van ½ cm dik
- Meng de kruiden met de olijfolie in een schaaltje.
- Schep de courgette plakken door de dressing en laat even intrekken.
- Leg de courgette plakken op de bbq en draai om totdat beide kanten lichtbruin zijn.
Recept: Groentespiesen
Groentenspiesen
Ingrediënten
10 spiesen, Als je houten spiesen gebruikt, week deze dan eerst 15 minuten in een glas water. Metalen spiesen vet je in met een dun laagje olie.
- 1/2 rode paprika
- 1/2 gele paprika
- 1/2 rode ui
- 250 gr kastanje champignons
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 snuf paprikapoeder
- 1 snuf knoflookpoeder
Instructies
- Snij de champignons doormidden en doe in een grote kom met een flinke scheut olijfolie en wat paprikapoeder en wat knoflookpoeder. En laat deze een tijdje marineren het liefst een uur.
- Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in even grote stukken.
- Snijd de ui in grove stukken
- arna rijg je de groenten aan de spiezen, steeds een andere soort zodat de spiesen er gezellig uit zien. Het grillen op de BBQ duurt ongeveer 6 minuten. Zorg dat je de spiesen regelmatig omdraait, want anders verbranden ze.
Heb je geen BBQ? Het kan natuurlijk ook op een grillplaat of in een grillpan worden klaar gemaakt.
Op een mooi BBQ seizoen!
Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.
- Vegan kwarktaart - 19/09/2023
- Salade met bloemkool en linzen - 14/09/2023
- Dadelrepen - 12/09/2023
Lekkere tips! Komen goed van pas deze zomer!
Gisteren de spiezen gemaakt, ze waren erg lekker. Vooral de marinade in de champignons maken ze enorm smakelijk. Bedankt.!
Aaaah leuk om te lezen Nanon :-)