Yeah de zomer is er. Heerlijk om aan het einde van een zomerdag te barbecueën. Veel mensen denken bij BBQ direct aan vlees, stokbrood en pindasaus. En dat is natuurlijk heel erg lekker maar ik schrik altijd van de hoeveelheden vlees die er tijdens zo’n avondje worden gegeten. Het is jammer dat groenten toch vaak wordt vergeten. Je kunt namelijk heerlijke gerechten maken met groenten op de BBQ. Het is heel lekker, staat gezellig op tafel, je maakt de vegetariërs er heel blij mee en het ook nog eens eens gezonder. En groenten grillen op de BBQ is ook nog eens heel gemakkelijk. Vandaag deel ik daarom twee simpele recepten met jullie. Mijn groenten voor de BBQ haal ik altijd bij de Lidl maar wist je dat Lidl naast groenten, vlees en vis ook lekkere vleesvervangers heeft voor op de BBQ? Zoals vegetarische burgers en worstjes.

Gegrilde courgette:

Wat heb je nodig voor de gegrilde courgette?

  • 1 courgette
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel peper
  • ½ theelepel zout

Hoe maak je het?

  1. Snij de courgette in plakken van ½ cm dik
  2. Meng de kruiden met de olijfolie in een schaaltje.
  3. Schep de courgette plakken door de dressing en laat even intrekken.
  4. Leg de courgette plakken op de bbq en draai om totdat beide kanten lichtbruin zijn.

Groentespiesen:

Wat heb je nodig voor zo’n 10 groentespiesen?

10 spiesen, Als je houten spiesen gebruikt, week deze dan eerst 15 minuten in een glas water. Metalen spiesen vet je in met een dun laagje olie.

  • halve rode paprika
  • halve gele paprika
  • halve rode ui
  • 250 gram kastanje champignons
  • olijfolie
  • paprikapoeder
  • knoflookpoeder

Hoe maak je deze spiesen?

  1. Snij de champignons doormidden en doe in een grote kom met een flinke scheut olijfolie en wat paprikapoeder en wat knoflookpoeder. En laat deze een tijdje marineren het liefst een uur.
  2. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in even grote stukken. Snijd de ui ook in grove stukken.
  3. Daarna rijg je de groenten aan de spiezen, steeds een andere soort zodat de spiesen er gezellig uit zien. Het grillen op de BBQ duurt ongeveer 6 minuten. Zorg dat je de spiesen regelmatig omdraait, want anders verbranden ze.

Heb je geen BBQ? Het kan natuurlijk ook op een grillplaat of in een grillpan worden klaar gemaakt.

Op een mooi BBQ seizoen!

*Deze blog is geschreven in samenwerking met Lidl. Lees hier mijn disclaimer

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |

Latest posts by Suzanne (see all)