Hoe staat het met je voorbereidingen voor de kerstdagen? Ik heb de afgelopen dagen veel aandacht besteed aan het kerstdiner, maar een kerstbrunch is natuurlijk ook hartstikke gezellig en lekker. En mag eigenlijk niet ontbreken bij alle kerstrecepten. Een brunch vind ik  gemakkelijker voor te bereiden dan een diner, omdat je warme en koude gerecht combineert. Mocht een diner je veel stress bezorgen. Kies dan voor een brunch.

Ik vind het zelf een aanrader om een kerstbrunch in buffet vorm te serveren. Zorg dat je de tafel netjes dekt en er wat kerstversiering aan toevoegt. Zet  servies, glazen, stapel borden en bestek gewoon op tafel. Met kannen water, verschillende soorten thee en verse sapjes. Iedereen kan pakken wat hij lekker vindt. Alleen rest dan nog de vraag welke gerechten zet je op tafel? Ik heb hieronder wat suggesties gezet. Al deze recepten kun je prima de avond ervoor al maken.  Zodat je de ochtend zelf het alleen nog uit de koelkast hoeft te halen en eventueel hoeft op te warmen. Naast dat ik zelf wat gerechten maak koop ik meestal ook wat luxe producten van het Delicieux assortiment van Lidl. Zo maak je de brunch extra feestelijk.

Welke gerechten zet je op tafel?

Soep 

broccolisoep culinessa

Maak een grote pan soep, deze kan je de avond van tevoren al klaar maken. Wat dacht je van deze heerlijke romige broccolisoep? Ik weet zeker dat iedereen hier van zal smullen.

snelle paprikasoep - www.puursuzanne.nl

Of deze snelle paprikasoep is ook een goed idee. Soep is een makkelijke manier om toch nog wat groenten binnen te krijgen deze feestdagen. Deze kan je eventueel in een glaasje of in een kopje serveren. Zodat je niet direct vol zit.

Brood met dips en smeersels 

Stokbrood of breekbrood is heerlijk met verschillende dips en smeersel. Lidl heeft heerlijk afbakbrood in de vorm van een kerstboom. Hoe leuk is dat? Uiteraard kan je ook zelf een breekbrood maken in de vorm van een kerstboom. Maar dat is net iets meer werk. Heerlijk met kruidenboter en hummus.

Ragout

 

Ragout hoort bij de feestdagen. Je kent vast wel die kant-en-klaar blikken. Maar zelf maken is heel makkelijk en echt zoveel lekkerder. Wat dacht je van champignonragout. Tegenwoordig heb je ook kleine ragout bakjes, zodat je een klein beetje kan serveren en nog voldoende plek overblijft voor andere lekkere gerechten.

Blader voordat je boodschappen gaat doen nog even door de kerstfolder van Lidl voor nog meer inspiratie. Tijdens de feestdagen is er namelijk weer het Delicieux assortiment om de kerstdagen extra feestelijk te maken. Zo kocht ik daar crackers in de vorm van een kerstboom, heerlijke luxe kazen, noten en een breekbrood gevuld met camembert. Ook erg geschikt om tijdens de brunch te serveren.

Borrelplank - www.puursuzanne.nl

Op een smakelijke kerst!

Bekijk hier de andere kerstrecepten en check op social media de #suzanneviertkerst voor meer inspiratie.

*Deze blog is geschreven in samenwerking met Lidl. Lees hier mijn disclaimer.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)