Stoofperen horen bij de kerst. Vorig jaar maakte ik ook al een heerlijk simpel toetje met stoofperen. Dat toetje vind je hier terug. En ook dit jaar staat er weer een toetje op het menu met stoofperen. Eigenlijk mag ik dit geen recept noemen maar ik wil jullie graag veel inspiratie geven voor het kerstdiner. En daarbij  laten zien dat het echt allemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Kerst gaat toch om samen zijn? En het gezellig hebben met elkaar? En stress hoort daar zeker niet bij. De stoofperen kun je op kerstochtend al koken. En ‘s avonds rooster je even de amandelen en schep je er een bolletje ijs bij. Hoe je stoofperen maakt vind je hier. Snijd ze alleen niet in stukken maar schil de stoofperen en laat de stoofperen heel zodat het er mooier uit ziet op het bordje.

Wat heb je nodig voor 8 toetjes?

  • 8 stoofperen (Gieser Wildeman)
  • vanille ijs, gewoon een bak uit de supermarkt. Ik gebruikte vanille ijs op basis van soya
  • 50 gram geschaafde amandelen

Hoe maak je dit toetje met stoofperen?

  1. Kook eerst de peren volgens dit recept. Let op snijd de peren niet in stukken.
  2. Als de peren klaar zijn laat deze dan goed afkoelen.
  3. Rooster nu de geschaafde amandelen in een koekenpan op laag vuur. Hier heb je geen olie voor nodig.
  4. Doe op elk bordje een peer, een bolletje vanille ijs en garneer daarna met een eetlepel geschaafde amandelen.

Op een smakelijke kerst!

Toetje met stoofperen - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

Latest posts by Suzanne (see all)