Deze bananen lollies met chocolade en pindakaas zijn makkelijk en snel te maken. Ik mag het eigenlijk geen recept noemen. Het is namelijk echt zo simpel en het bevat maar 3 ingrediënten. En ja de combinatie van pindakaas, banaan en chocolade is gewoon perfect. Ik bedacht deze ijslollies toen ik woensdagochtend in de supermarkt liep. Ik ging wat boodschappen doen voor nieuwe recepten. En kwam op het idee om zelf lekkere chocolade ijsjes te maken. Het enige wat je nodig hebt zijn: bananen, chocolade, pindakaas en ijsstokjes. Ook erg leuk om samen met kinderen te maken.

Wat heb je nodig voor 8 bananen lollies?

een bord, aluminiumfolie, een kom en een steelpan

  • 1 banaan
  • 100 gram pure chocolade
  • 1 eetlepel pindakaas (ik kies voor 100% pindakaas met stukjes)
  • 8 prikkers / ijsstokjes

Hoe maak je het?

  1. Snijd de banaan in plakjes van 1,5 cm. Prik de stokjes in de banaan. Smeer de bananen plakjes aan de gladde kant in met een beetje pindakaas. Leg de lollies op het bord met aluminiumfolie. Zet het bord voor een uur in de vriezer.
  2. Breek de chocolade in stukken, en doe de stukken in een kom. Zet de kom op een pannetje met kokend water, roer met een houten lepel erdoor heen totdat alle chocolade gesmolten is. Haal het kommetje van het vuur.
  3. Doop nu de lollies in de chocolade. Leg de lollies terug op het bord en zet de lollies voor minimaal 2 uur in de vriezer maar het liefst nog iets langer.

Mmmmmm smullen maar! 

bananen lollies - www.puursuzanne.nl

Bananen lollies

 

Wil je starten met een gezonde levensstijl? Bestel dan mijn nieuwste e-book: Eat Good, Feel Good.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)