Het is weer maandag en dat betekent aandacht voor plantaardig eten. Dit keer een plantaardige toetje. Ja ook een toetje kan plantaardig zijn. Toetjes eten doe ik niet meer zo vaak. Ik ben opgegroeid in een gezin waar na het avondeten standaard de pakken yoghurt op tafel kwamen. Heerlijk zo’n bakje koude vanille yoghurt. Ik vond het zo gek als mensen geen yoghurt of ander toetje aten na hun avondmaaltijd. Hoe kon je nu geen yoghurt eten na je avondeten? Dat hoort er toch gewoon bij. Ik woon nu 5 jaar op mezelf en moet zeggen dat ik zelden nog een toetje eet. En al helemaal geen yoghurt meer omdat ik merk dat ik daar niet tegen kan. Ik krijg last van mijn keel en krijg flinke hoestbuien. Dus geen grote hoeveelheden zuivel meer voor mij. Toch is een toetje na het eten af en toe wel heel lekker. Hoe maak je een toetje zonder zuivel? Eigenlijk heel gemakkelijk. De basis van dit toetje is plantaardige melk en chiazaden. Als je deze twee mengt en een tijdje laat staan in de koelkast krijg je een soort van pudding. Verwacht geen echte pudding maar lekker is het wel. Ook als ontbijt is dit erg lekker.

Wat heb je nodig voor 1 toetje?

  • 100ml plantaardige melk (vb, rijstmelk)
  • 1 rijpe banaan
  • 1 eetlepel chiazaad
  • ter garnering 1 eetlepel kokossnippers
  • 1 theelepel cacao nibs

Hoe maak je het toetje?

  1. Doe de melk samen met de banaan in de blender en blendt dit tot een egale massa. Schep de chiazaden erdoor heen.
  2. Doe het toetje in een glas en zet het minimaal voor 2 uur in de koelkast zodat de chiazaad kan uitzetten en je een soort pudding krijgt. Daarna garneren met de kokossnippersen cacao nibs.

Mmmmm smullen maar!

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

Latest posts by Suzanne (see all)