Vandaag is het de eer aan Nathalie om haar tweede blog met jullie te delen. Zij zal maandelijks een blog schrijven voor Puur Suzanne.  Haar eerste blog gemist? Bekijk hem hier dan zeker nog even terug.


IJs!
Wie houdt er niet van? Nu het zonnetje steeds vaker om de hoek komt kijken en het langer licht is ’s avonds krijg ik steeds meer een summer feeling. Het liefst ren ik meteen naar de Italiaanse ijssalon voor een ijsje als het kwik net boven de vijftien graden uitkomt, maar iedere dag is (jammer genoeg) iets teveel van het goede. Daarom vandaag een recept voor een verantwoord ijsje dat minstens net zo lekker is als de Italiaanse versie! Super simpel te maken en je kunt goed variëren op dit recept. Maak in plaats van frambozensaus bijvoorbeeld eens blauwe bessensaus of ga voor pistachenootjes als topping. Lekker als zomers ontbijtje of als tussendoor. Enne, mag best elke dag ;)

Ingrediënten
-2  bananen (leg de bananen (zonder schil) een nachtje/paar uur in de vriezer in een bakje of ziplogbag totdat ze helemaal bevroren zijn)
-half pakje bevroren frambozen
-handje ongezouten pecannoten
-1 passievrucht
-ongeveer 4 eetlepels kokosmelk
-5-6 kleine dadels
-1/4 theelepel vanillepoeder

 

 En nu?

  1. Mix de bevroren frambozen met de dadels in de keukenmachine totdat je een soort frambozensaus krijgt.
  2.  Rooster de pecannoten even in de oven.
  3. Mix de bananen met de kokosmelk, de inhoud van een halve passievrucht en het vanillepoeder in de keukenmachine totdat je een softijs-achtig mengsel krijgt (waarschijnlijk heeft je keukenmachine het wel even moeilijk in het begin, dus zet ‘m niet gelijk op de hoogste stand)
  4. Serveer het ijs in een bakje met daarover de frambozensaus, geroosterde pecannoten en de rest van de passievrucht

Smullen maar!

Show mij jullie creaties en variaties op instagram. Je kunt mij vinden via @Nathaliewilmsen.

Laatste berichten van Nathalie (alles zien)