Volgens mij ben ik 1 van de laatste die chocolade mousse met avocado heeft gemaakt. Het leek mij altijd erg vies om een een avocado tot chocolade mousse om te toveren. Toch heeft mijn nieuwsgierigheid gewonnen. Ik eet zelf heel weinig zuivel omdat ik merk dat mijn lichaam daar niet goed op reageert. (buikpijn en veel slijmvorming in mijn holtes) Ik ben daarom altijd op zoek naar alternatieven voor toetjes. En zo maakte ik toch de chocolade mousse met avocado. Ik voegde er twee rijpe bananen aan toe om het lekker toet te maken. Erg lekker als toetje, ontbijt of after workout snack. Ik at deze chocolade mousse laatst na een crossfit les en voegde er nog wat plantaardige eiwit poeder aan toe. Een heerlijke traktatie na zo’n pittige les.

Wat heb je nodig voor 2 kommetjes chocolade mousse?

  • 1 avocado
  • 2 rijpe bananen, zorg echt dat de bananen goed rijp zijn (lekker zoet)
  • 2 eetlepels cacao poeder
  • halve theelepel kaneel
  • halve theelepel vanille poeder of merg van half vanille stokje
  • scheutje (rijst)melk
  • pitjes van een halve granaat appel 

Hoe maak je deze mousse?

  1. Doe de avocado samen met de bananen in een keukenmachine of sterke blender. Laat de keukenmachine draaien tot het een egale massa is. Voeg nu de rijstmelk, de cacaopoeder, kaneel en de vanillepoeder toe. Meng dit met de keukenmachine goed door elkaar. Tot het een mooie gladde donkere mousse is.
  2. Verdeel de chocolade mousse over twee schaaltjes. Zet deze schaaltjes voor een half uurtje in de koelkast. Is geen moeten maar maakt de mousse wel lekkerder.
  3. Haal de pitjes uit de granaatappel. Kijk hier hoe je dit het handigst kunt doen. Garneer de chocolade mousse met de granaatappelpitjes.

 

Mmmm smullen!

chocolade pudding - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor Discovered. 

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)