Woensdag deelde ik hier het basisrecept voor stoofperen. Stoofperen kun je eten bij het hoofdgerecht maar je kunt er nog veel meer mee. Ik laat vandaag een simpel gerechtje zien met bladerdeeg. Lekker voor bij de kerstbrunch of met een bolletje vanille ijs als nagerecht bij het kerstdiner. Maar met een kopje koffie smaakt het ook erg lekker.

Wat heb je nodig voor 4 “taartjes”?

een bakplaat, bakpapier en een oven

 • 4 plakjes bladerdeeg
 • 4 peren in partjes gesneden
 • het kookvocht van de peren
 • 4 theelepels palmsuiker
 • 1 theelepel kaneel
 • 1 ei geklutst in een kom

Hoe maak je de taartjes?

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Leg de plakjes bladerdeeg op een bakpapier op een bakplaat.
 3. Smeer het bladerdeeg in met wat kookvocht van de peren. Zorg dat je ongeveer 1 cm tot aan de rand niet belegt. Smeer daarover heen een halve theelepel palmsuiker per bladerdeeg plakje.
 4. Beleg de bladerdeeg met de plakjes peer. Ook nu hou je nog steeds een randje over. Bestrooi de taartjes met een halve theelepel palmsuiker en daarna nog een heel klein beetje kaneel.
 5. Vouw de randjes van het bladerdeeg naar binnen. Doop je vingers in het geklutste ei en smeer de randjes goed in met het eimengsel.
 6. Zet de taartjes nu voor +/- 20 minuten in de voorverwarmde oven. Kijk na 15 minuten wel even of ze niet te bruin worden. Het zou zonde zijn als dit lekkers verbrandt.
Mmmm smullen maar!

Ik vind het altijd super leuk om berichten te ontvangen als jullie mijn recepten maken. Dus blijf vooral jullie foto’s doorsturen en gebruik de hashtag #puursuzanne op social media.

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)