Wafels zonder suiker, boter en bloem. Kan dat? Ja dat kan. Vandaag deel ik een heerlijke recept voor suikervrije wafels. Ook geschikt voor vegans. Het perfecte ontbijt voor een luie zondag.

Wat heb je nodig voor 2 wafels?
40 gram amandelmeel
50 gram volkoren speltmeel
1 eetlepel kokosolie (vloeibaar)
1 rijpe banaan
theelepel rauwe cacao
kokosolie om het wafelijzer in te vetten
Garnering: aardbeien en geschaafde amandelen

Hoe maak je de wafels?

  1. Zet het wafelijzer aan zodat het kan voor verwarmen.
  2. Prak de banaan fijn met een vork in een kom. Voeg de 2 soorten meel en de cacao toe. Meng het goed door elkaar heen.
  3. Voeg de kokosolie toe. Zorg dat deze gesmolten is. Meng het tot een egale deegmassa. Het handigst gaat dit met een vork. Wil je de wafels zoeter hebben? En eet jij niet suikervrij. Voeg er dan een eetlepel ahornsiroop of honing aan toe.
  4. Vet het wafelijzer in met kokosolie. Verdeel het deeg goed over de beide vierkanten. Bak de wafels voor ongeveer 3 minuten.
  5. Garneer met aardbeien en geschaafde amandelen.

Mmmmmm smullen maar!

Inspiratie voor dit recept vond ik op de site : Koken met liefde.

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

 

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

Latest posts by Suzanne (see all)