Stoofperen horen bij de kerst. Erg lekker om een toetje mee te maken en zoals beloofd zou ik nog een heerlijk toetje met stoofperen delen. De stoofperen kun je prima al een dag van te voren maken. Ik eet zelf niet zo vaak toetjes maar met de kerst vind ik dat er toch echt bij horen. Ik vind het zelf altijd erg leuk staan als je een wat kleiner toetje hebt in een mooi glas. Het staat erg feestelijk. Dit toetje is zeker geen gezond toetje maar met de kerst vind ik dat snoepen en genieten veel belangrijker is.

Is de kerststress al bij jullie toegeslagen? Hier nog niet hoor. Ik ga gewoon wat simpele gerechten maken en het boodschappenlijstje ligt al klaar. Maak vooral de gerechten niet te ingewikkeld en voorbereiding is het halve werk. Om jullie het deze ook wat makkelijker te maken hebben ik samen met 4 andere bloggers een heerlijk 5 gangen-diner voor jullie klaargemaakt om jullie te inspireren. Ik stond samen met foodbloggers Betty, Reny, Bo en Linda in de keuken om dit heerlijke kerstmenu voor jullie te maken. Wij noemen het daarom het foodbloggers kerstmenu. Als jullie 1 van de gerechten of het hele menu maken deel dan een foto op social media met de hashtag #foodbloggerskerstmenu Dat vinden wij namelijk heel erg leuk! Op mijn blog vind je het recept van het toetje en op de blogs van de mede foodies vind je de andere gerechten. Als je op de naam van het gerecht klikt kom je uit bij het recept.

Het Foodbloggers Kerstmenu 2015: 

***

Amuse – van Mind Your Feed

Zalmrilette op toast

***

Voorgerecht – van Lekker eten met Linda

Carpaccio van Courgette en biet met Parmezaanse kaas

***

Tussengerecht – van Beaufood

Coquilles met bieten sabayon en tuinkers

***

Hoofdgerecht – van Betty’s Kitchen

Belgisch Stoofvlees met bier en ontbijtkoek

***

Nagerecht – van Puur Suzanne

Toetje met stoofperen

***

Dit ziet er allemaal heerlijk uit toch? Nu snel naar het recept voor het toetje met de stoofperen.

Wat heb je nodig voor 4 toetjes met stoofperen?

4 mooie glazen

 • 2 stoofperen gekookt in rode wijn, in partjes gesneden, hier vind je het recept.
 • 4 theelepels sap van de stoofperen
 • 6 Bastogne koekjes
 • 125 ml slagroom
 • 250 ml mascarpone
 • 1 eetlepel palmsuiker, andere suiker kan ook maar ik vind de smaak van palmsuiker lekkerder.
 • halve theelepel vanillepoeder of mergje van een vanillestokje

Hoe maak je deze lekkere stoofpeer toetjes?

 1. Zorg dat je allereerst de stoofperen hebt gemaakt. Ik raad je aan om het een dag van tevoren te doen. Het recept voor stoofperen vind je hier.
 2. Breek de Bastogne koekjes in stukken in een kom. De stukken mogen best grof blijven. Verdeel de koekjes over de 4 glazen en laat de kruimels in de kom zitten. Deze kruimels heb je straks nodig voor de garnering.
 3. Klop de slagroom in een mengkom met de suiker en de vanille stijf. Spatel daarna de mascarpone er doorheen.
 4. Verdeel het mascarpone mengsel over de glaasjes. Bij elk glaasje leg je er nu twee stukjes stoofpeer op. Schep een theelepel van het kooksap van de stoofperen erover heen. Garneer met de kruimels van de Bastogne koeken.
Smakelijke kerst!

Als jullie 1 van de gerechten of het hele menu maken deel dan een foto op social media met de hashtag #foodbloggerskerstmenu

stoofperen - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)