Ik hou echt van ijs. Ruim 8 jaar geleden kwam ik erachter dat ik niet tegen lactose kan. Dus ijsjes at ik niet meer zo snel. Gelukkig is dat nu wel anders. Er komen steeds meer soorten vegan ijs in de schappen van de supermarkt. Mijn favoriet zijn de potten met ijs van Professor Grunschnabel. Te koop bij o.a. de Albert Heijn en op diverse andere locaties.“Het ijs is 100% plantaardig en verrassend lekker. Het zijn geen standaard smaken ijs. Vaak zit er een verrassende twist aan. Zo zit er aan de smaak Framboise Extase een vleugje limoensap toegevoegd.
Professor Grunschnabel ijs is vegan en bevat dus geen dierlijke producten zoals bijvoorbeeld koemelk. In plaats daarvan gebruiken zij kokosmelk in de creamy smaken en vers fruit in de fruity smaken. Alle Professor Grunschnabel ijsjes worden dagelijks met veel liefde vers gemaakt in de fabriek in Alkmaar. En dat proef je! Superlekker om met het ijs een feestelijk toetje zoals deze vegan bananensplit te maken. Maar ook rechtstreeks uit de pot is het smullen.
Recept: Vegan bananensplit
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 30 gram pecannoten
- 2 eetlepels ahornsiroop
- snufje zout
- 4 bollen Professor Grünschnabel ijs, ik ga voor de smaak Framboise Extase maar ook erg lekker met de smaak: Maromokotro Snow White.
- 2 bananen
- 40 gram pure chocolade
- een handje zomerfruit (blauwe bessen en frambozen)
- een paar blaadjes munt
Hoe maak je deze vegan bananensplit?
- Maak allereerst de pecannoten crunch. Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verkruimel de pecannoten in een kom. Meng met twee eetlepels ahornsiroop en een snuf zout. Doe de pecannoten op een bakplaat en zet voor 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal het ijs uit de vriezer. Zo kan het alvast wat zachter worden.
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Snijd de bananen doormidden en verdeel over twee borden.
- Schep op elke banaan twee bolletjes ijs.
- Druppel de gesmolten chocolade eroverheen.
- Verdeel de pecannoten crunch en het zomerfruit over de twee borden.
- Garneer met de blaadjes munt.
Geniet ervan! Stuur mij vooral een foto als je dit heerlijke toetje hebt gemaakt.
*Deze blog is geschreven in samenwerking met Professor Grunschnabel. Lees hier mijn disclaimer.
- Noodles met pittige tempeh - 26/11/2023
- Glutenvrije amandelkoekjes - 19/11/2023
- Andijviesalade met champignons - 16/11/2023
Dit is mijn favoriete ijs, ik ga dit recept zeker proberen!
Doen! Echt een feestje.