Ik hou echt van ijs. Ruim 9 jaar geleden kwam ik erachter dat ik niet tegen koemelk kan. Dus romige ijsjes at ik niet meer zo snel. Gelukkig is dat nu wel anders. Er komen steeds meer soorten vegan ijs in de schappen van de supermarkt. Hoera! Vandaag zet ik een overzicht van mijn favoriete vegan ijsjes op een rij.

Professor Grunschnabel

Professor Grunschnabel - vegan ijs - lactosevrij ijs - puur suzanne

Ik maakte al een bananensplit met dit heerlijke ijs van Professor Grunschnabel. In plaats van koemelk gebruiken zij kokosmelk in de creamy smaken en vers fruit in de fruity smaken. Alle Professor Grunschnabel ijsjes worden dagelijks met veel liefde vers gemaakt in de fabriek in Alkmaar. En dat proef je!

Ben & Jerry’s 

Ben & Jerry - vegan ijs - lactosevrij ijs - puur suzanne

Ben & Jerry’s kwam in 2018 met twee soorten vegan ijs: Chocolate Fudge Brownie en Chunky Monkey. Nu twee jaar later zijn er ook twee extra smaken aan de Ben & Jerry’s Non-Dairy familie toegevoegd namelijk: Peanut butter cookie en cookie dough. Genoeg keuze dus! Je herkent de vegan varianten aan de groene deksel.

Gigi Gelato

Gigi Gelato - vegan ijs - lactosevrij ijs - puur suzanne

Dit zijn heerlijke romige fruit en groente-ijsjes. Een fris ijsje voor op een zomerse dag gemaakt van groenten en fruit. En laag in calorieën. Kijk hier even voor de verkooppunten. Online te koop bij Albert Heijn of Crisp.

Montgomery’s

montgomery's | vegan ijs

Heerlijk en romig schepijs en dat zonder melk en eieren. Dat kan gewoon. Het heerlijke ijs van Montgomery’s is op basis van noten en is 1 van mijn favorieten. Mijn favoriete smaak? Uhm lastig kiezen. Maar ik denk toch wel de maple pecan. Een heerlijk romige smaak met als twist de zoete maple en knapperige pecannoten. Momenteel is dit ijs nog niet in de supermarkt verkrijgbaar, maar wel bij online shops en veel horeca. Bekijk hier waar je het ijs kunt kopen.

Vegan Magnum

Vegan magnum - lactosevrij ijs - puur suzanne

Magnum heeft al een tijdje twee soorten vegan ijsjes in het koelschap liggen van jouw supermarkt. Ze zijn heerlijk! Mijn favoriet is de Magnum Vegan almond.

Ijsjes met fruit

waterijsjes - fruitijsjes - ijs zelf maken - www.puursuzanne.nl

En natuurlijk kun je ook zelf ijsjes maken. Super simpel en je kunt ze natuurlijk met elk fruit maken.Wat dacht je van deze heerlijke fruitijsjes? Super simpel en je kunt ze natuurlijk met elk soort fruit maken.

Vegan affogato

Vegan affogato - ijs - toetje - www.puursuzanne.nl

Last but not least: Affogato. Dit is een bolletje ijs en hier giet je de koffie overeen. Een heerlijk en super simpel toetje. Het ijs maak je zelf van bevroren bananen.

Wat is jouw favoriete vegan ijsjes?
Laatste berichten van Suzanne (alles zien)