Hi lieve lezers van Suzanne, vandaag heb ik een lekker en gezond vegetarisch recept voor jullie. De basis van dit gerecht is tofu en dat kan goed dienen als vleesvervanger. Je brengt de tofu op smaak met een heerlijke kruidige marinade (die je natuurlijk ook naar eigen smaak kan samenstellen!) en knapperig door wat minuutjes in de oven. Laten we snel aan de slag gaan.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 200 gram tofu (firm)
  • 120 gram quinoa
  • 1/2 komkommer
  • 50 gram edamame bonen
  • paar plukjes alfalfa
  • 2 middelgrote zoete aardappels
  • olijfolie
  • 1 tl zoete paprika poeder
  • 1 1/2 el ketjap
  • 1 el sesam olie
  • 2 tl sesamzaadjes
  • 1/2 tl knoflook poeder (of een vers gepest teentje)

Hoe maak je het?

  1. Het is belangrijk om de tofu te laten uitlekken. Dit doe je het beste door de tofu op een schone theedoek te leggen en de andere helft van de theedoek hier overheen te slaan. Door een paar zware boeken hier bovenop te leggen druk je het vocht uit de tofu. Laat dit voor ongeveer een halfuur zo staan.
  2. Maak in de tussentijd de marinade klaar door 8 el olijfolie te mixen met 1 ½ tl ketjap, 1 el sesamolie, 2 tl sesamzaadjes, 1 tl paprika poeder, ½ tl knoflook poeder (of 1 vers teentje knoflook) en wat gemalen peper. Mix dit goed door elkaar.
  3. Schenk de marinade in een ondiepe ovenschaal. (Gebruik niet een te grote ovenschaal hiervoor)
  4. Haal de tofu onder de theedoek vandaan en snij in kleine blokjes. Een goede grootte van de blokjes is ongeveer 1,5 cm bij 1,5 cm en 1 cm dik. Je hoeft hier natuurlijk geen meetlat naast te leggen ;-)
  5. Plaats de blokjes nu in de marinade en draai deze na 10 minuten om, om ook de andere kant te marineren.
  6. Verwarm ondertussen de oven op 180 graden.
  7. Schil terwijl de marinade in de tofu trek de zoete aardappels en snij in kleine stukjes. Plaats in een ovenschaal en voeg hier wat olijfolie en paprika poeder aan toe. Schep dit even goed door en plaats de ovenschaal voor 30 minuten in de oven.
  8. Wanneer de tofu 20 minuten in de marinade heeft gestaan draai je de blokjes nogmaals om en plaats je de ovenschaal voor 20 minuten in de oven.
  9. Kook in de tussentijd de quinoa zoals op de verpakking aangegeven staan.
  10. Snij de komkommer in kleine stukjes en wanneer alles klaar is kan je de bowl gaan vullen met alle ingrediënten.
  11. Maak dit eventueel af met wat extra sesamzaadjes en een beetje alfalfa (zoveel als jij lekker vindt!)
  12. Geniet van jouw tofu bowl.

Ik hoop dat jullie dit een lekker recept zullen vinden! Natuurlijk zou ik het heel leuk vinden om je een keer terug te zien op Healthy Wanderlust. Maak er een mooie dag van.

Liefs, Merel

Volg Merel via haar blog of instagram

Gastredacteur

Dit account wordt gebruiktdoor gastredacteurs. Deze mensen schrijven met veel plezier over een gezonde(re) en groene(re) levensstijl.

Latest posts by Gastredacteur (see all)