Tofu is een goedkope vleesvervanger in veel gerechten. Voor veel mensen is het helaas een saai wit blok terwijl je er zoveel lekkere dingen van kunt maken. Ik koop mijn tofu vaak gewoon bij de Lidl. Heel fijn dat ze daar biologische tofu verkopen.

Tofu kun je gemakkelijk klaar maken in de airfryer. Je kunt dit prima zonder marinade doen en daarna toevoegen aan een curry in plaats van kip of kikkererwten.

Ook kun je tofu gemarineerd in de airfryer bereiden dan is het heel lekker bij een bami of nasi. Het recept deel ik hieronder met je.

Tofu

Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met de vegan recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.

Recept: tofu uit de airfryer

ingrediënten

  • 375 gram tofu
  •  1 eetlepel sojasaus 
  •  2 eetlepels ketjap manis
  •  1 theelepel knoflookpoeder
  • peper naar smaak
  1. Laat de tofu eerst uitlekken. Snijd de tofu in blokjes van 1cm bij 1cm en voeg de sojasaus, ketjap manis, de knoflookpoeder, en peper hier aan toe. Meng alles goed door elkaar in een kom.
  2. Doe de blokjes gemarineerde tofu in de airfryer
  3. Bak de tofu zo’n 12 minuten op 200 graden of tot de tofu goudbruin en krokant kleurt. Let er op dat de marinade niet verbrand dus schep de blokjes tofu regelmatig om.

Tofu uit de airfryer

Op zoek naar meer vegan recepten? Bestel hier mijn boek met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)