Zelfgemaakte soep is zoveel lekkerder dan uit een blik. Ik maak regelmatig soep van de restjes groenten die ik in mijn groentela heb liggen. Ik kwam tot de conclusie dat ik helemaal nog geen tomatensoep op mijn website had staan. De hoogste tijd om dit simpele recept voor tomatensoep met jullie te delen. Het is een perfecte bassisoep, waarmee je heerlijk kunt variëren. Deze is ook geschikt om in te vriezen zodat je op de dagen dat je geen zin hebt om te koken toch een gezonde maaltijd op tafel kunt zetten. Deze soep is erg lekker met zelfgemaakte croutons of kaasstengels. Wil je de soep wat dikker hebben? Voeg dan een halve courgette of wat plantaardige room toe.
RECEPT: TOMATENSOEP
Wat heb je nodig voor 4 grote kommen tomatensoep?
blender of staafmixer
- 1,5 kilo trostomaten, in stukken gesneden
- 1 ui, in ringen
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 2 groente bouillonblokje
- 0,5 liter water
- snuf chilipeper of gewone peper
- olie
Hoe maak je de soep?
- Doe een scheut olijfolie in een soeppan. Bak allereerst de ui en de knoflook aan.Voeg dan de stukken tomaten toe. Bak dit zo’n 5 minuten mee. Doe het water (de tomaten moeten net onder staan) en de bouillonblokjes erbij. Breng het geheel al roerend aan de kook.
- Zet het vuur lager en laat het geheel 15 minuten pruttelen, zodat de tomaten lekker zacht worden.
- Doe het soepmengsel in de blender en zet deze aan tot het een mooie egale soep is.
- Doe de soep terug in de pan en. Roer het geheel goed door en breng op smaak met chilipeper of gewone peper. Laat de soep nog even 1 minuut op laag vuur staan.
Eet smakelijk!
Volg je mij al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.
- Vegan kwarktaart - 19/09/2023
- Salade met bloemkool en linzen - 14/09/2023
- Dadelrepen - 12/09/2023