Jaaa, het weekend staat weer voor de deur. Al heb ik voor mijn gevoel altijd weekend. Of ben ik nu altijd aan het werk? Het is maar net hoe je het noemen wilt. Sinds ik mijn baan 1,5 jaar geleden heb opgezegd ben ik het gevoel van weekend en werkdagen altijd een beetje kwijt. Maar kan soms toch nog wel uit kijken naar het weekend, omdat dan Dennis ook vrij is en ik het gezellig vind als hij ook thuis is. Gezellig om samen te eten en te koken. In het weekend maken wij regelmatig tosti’s. Soms gewoon met kaas en een beetje sambal. En soms pakken we iets meer uit zoals deze tosti met geitenkaas en spinazie.

Hier in huis worden de tosti’s niet met een tosti-ijzer gemaakt, maar met een grillpan. Waarom? Omdat ik geen tosti-apparaat in huis heb en in het in een grillpan stiekem veel lekkerder is. Ik smeer de buitenkant van de boterham in met wat roomboter. En ik druk de tosti’s altijd een beetje aan met de de onderkant van een koekenpan. Mmmm zo lekker!

Recept: Tosti met geitenkaas en spinazie

Wat heb je nodig voor 2 tosti’s?

 • 4 volkoren boterhammen
 • 100 gram zachte geitenkaas
 • handje spinazie, fijngesneden
 • twee theelepels honing
 • 10 gram pijnboompitten
 • roomboter om de boterhammen in te smeren

Hoe maak je deze tosti?

 1. Zet alvast de grillpan op het vuur zodat deze goed warm wordt.
 2. Smeer de boterhammen aan 1 zijde in met roomboter.
 3. Smeer nu de andere kant van twee boterhammen in met de zachte geitenkaas.
 4. Druppel de honing hierover heen. Verdeel hierover de spinazie en de pijnboompitten.
 5. Leg de twee boterhammen op de boter zijde in de grillpan. Grill de boterhammen voor zo’n 1 minuut. Leg dan de andere twee boterhammen op de boterhammen met geitenkaas.  Zorg ervoor dat de besmeerde zijde aan de bovenkant zit.
 6. Grill de tosti’s nu zo’n  twee minuten in de koekenpan tot de onderkant krokant wordt en de geitenkaas nog zachter wordt. Draai beide tosti’s nu om en bak de andere zijde ook nog zo’n twee minuten. Druk eventueel de tosti’s nog even aan met een koekenpan
 7. Zorg ervoor dat beide kanten krokant en bruin zijn. En dan smullen maar.

Eet smakelijk!

Tosti met geitenkaas - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien. 

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)