Suzanne vroeg mij een gastrecept voor Puur Suzanne te schrijven; dat doe ik natuurlijk graag. Op mijn website vind je namelijk, naast verschillende mogelijkheden voor Foodcoaching, ook veel gezonde recepten die mijn adviezen ondersteunen.

Mijn favoriete zoete recept deel ik met jullie in deze blog. Deze herfstige appel-kaneel-amandel muffins met gedroogde cranberry’s en een vleugje citroen zijn super lekker bij een grote mok thee. Door een vet- en eiwitrijke meelsoort zoals amandelmeel te gebruiken vullen de muffins heel goed (geen hoge ‘dooreetfactor’ dus ;)). Ook zorg je ervoor dat je bloedsuikerspiegel mooi stabiel blijft, waardoor je geen vermoeidheidsdipjes en meer zin in zoet krijgt. Daarnaast zijn deze muffins geraffineerde suiker-, gluten- en zuivelvrij. Appels zijn nu volop verkrijgbaar en op hun lekkerst; alle reden dus om deze muffins te bakken!

 

Appel-Kaneel-Amandel Muffins

Ingrediënten (12 stuks):

  • 280 gram amandelmeel
  • 60 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • 1 flinke eetlepel kaneel
  • snufje zeezout
  • 2 volle eetlepels extra vierge kokosolie
  • 2 biologische eieren
  • 150 ml amandelmelk, hoe je het elk kunt maken vind je hier.
  • merg uit 1 vanille stokje (of 1 eetlepel vanille extract)
  • 85 gram pecannoten (eventueel even licht roosteren in een droge pan), in stukjes
  • 3 kleine biologische appels, in stukjes gesneden
  • 65 gram gedroogde cranberries en/of rozijnen
  • rasp van 1 biologische citroen

Hoe maak je deze heerlijke muffins?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Vet een muffinblik in of verdeel er papieren vormpjes over
  3. Roer in een kom het amandelmeel, kaneel, bakpoeder, kokosbloesemsuiker en zout door elkaar
  4. Voeg dan de amandelmelk, eieren, vanille extract en (gesmolten) kokosolie toe en meng het goed totdat je een glad deeg hebt
  5. Roer dan de stukjes appel, cranberries/rozijnen, noten en de rasp van 1 citroen erdoor
  6. Verdeel het beslag gelijkmatig over de vormpjes
  7. Bak de muffins in ongeveer 35 minuten goudbruin en gaar
Mmmm smullen!

 

Volg Marianne via | Facebook | Instagram | & haar blog |

Gastblogger

Dit account wordt gebruiktdoor gastbloggers. Deze mensen bloggen met veel plezier over een gezonde(re) en groene(re) levensstijl.

Latest posts by Gastblogger (see all)