Vandaag is het alweer tijd voor een gastblog. Er zijn zoveel leuke blogs met heerlijke recepten dat ik het leuk vind om op deze manier jullie kennis te laten maken met deze blogs en de personen achter de blogs. Ik hoop dat jullie dit net zo leuk vinden als ik dat vind. Mocht je zelf een leuk recept hebben dat je hier wilt delen neem dan contact met mij op. Vandaag geef ik het woord aanblogger Kim die de mooiste dingen in het leven combineert op haar blog namelijk reizen & eten.

Mijn naam is Kim Sue, 26 jaar en woonachtig in Rotterdam, waar ik graag zoveel mogelijk restaurants bezoek en daar een leuk stukje over schrijf op mijn blog (suefoodandtravel.com). Daarnaast deel ik ook iedere dag een (gezond) recept.

Gezond en lekker eten is er met de paplepel ingegoten. Met een tennisleraar als vader was ik veel te vinden op het tennispark, waar mensen mij graag vol stopten met koekjes. Mijn ouders besloten dan ook een button te maken waarop stond dat ik geen snoep en koekjes mocht. Een drastische maatregel, maar ik ben blij dat ze dat toen hebben gedaan!

Koken en lekker eten hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Hoewel je de meeste kinderen blij maakt met kip en patat, stond ik te springen als we naar de visboer gingen om een forel te kopen. Al snel nam ik het koken van mijn moeder over en zorgde ik dat er iedere avond een heerlijke maaltijd op tafel stond.

In mijn keuken zal je niet zo snel pakjes vinden, ik kook zoveel mogelijk met natuurlijke producten. Gezond is het meestal ook, maar ik vind wel dat je af en toe mag zondigen met een goede cheesecake, tiramisu of worteltaart, heerlijk!

Zoetigheid kan gelukkig ook een stuk gezonder. Ik experimenteer steeds meer met het maken van zoetigheid zonder toegevoegde suikers. Mijn inspiratie haal ik van Instagram (waar ik Suzanne van ken) en Pinterest. Een voorbeeld zijn deze choco-haver repen. Ideaal om mee te nemen naar bijvoorbeeld je werk, maar ook heerlijk als toetje.

 

Wat heb je nodig voor 9-12 repen?
 • 10 eetlepels pindakaas
 • 5 eetlepels honing
 • 5 eetlepels kokosolie
 • 20 eetlepels havermout
 • 10 eetlepels kokosrasp
 • 1 handje rozijnen
 • 1 handje walnoten
 • 150 gram pure chocolade (minimaal 72%)
 • vanillemerg van 1 stokje
Hoe maak je het?
 1. Zet een pan met een laagje water op het vuur. Zet hier een kom op en smelt hierin de pindakaas, honing, chocolade en kokosolie au bain marie.
 2. Zodra alles gesmolten is haal je de kom van het vuur en voeg je de havermout, kokosrasp, rozijnen en vanille toe. Meng dit goed, zodat er een gelijkmatig mengsel ontstaat.
 3. Verdeel het mengsel in een ovenschaal (je kan deze eerst bekleden met bakpapier, zodat je de repen er makkelijk uit kan halen) en zet het in de koelkast, totdat het mengsel hard is. Haal het grote choco-havermout blok uit de schaal en snijd in repen. P.s. Je kan de repen in de vriezer bewaren.
Enjoy!