Vandaag is het alweer tijd voor een gastblog. Er zijn zoveel leuke blogs met heerlijke recepten dat ik het leuk vind om op deze manier jullie kennis te laten maken met deze blogs en de personen achter de blogs. Ik hoop dat jullie dit net zo leuk vinden als ik dat vind. Mocht je zelf een leuk recept hebben dat je hier wilt delen neem dan contact met mij op. Vandaag geef ik het woord aanblogger Kim die de mooiste dingen in het leven combineert op haar blog namelijk reizen & eten.
Mijn naam is Kim Sue, 26 jaar en woonachtig in Rotterdam, waar ik graag zoveel mogelijk restaurants bezoek en daar een leuk stukje over schrijf op mijn blog (suefoodandtravel.com). Daarnaast deel ik ook iedere dag een (gezond) recept.
Gezond en lekker eten is er met de paplepel ingegoten. Met een tennisleraar als vader was ik veel te vinden op het tennispark, waar mensen mij graag vol stopten met koekjes. Mijn ouders besloten dan ook een button te maken waarop stond dat ik geen snoep en koekjes mocht. Een drastische maatregel, maar ik ben blij dat ze dat toen hebben gedaan!
Koken en lekker eten hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Hoewel je de meeste kinderen blij maakt met kip en patat, stond ik te springen als we naar de visboer gingen om een forel te kopen. Al snel nam ik het koken van mijn moeder over en zorgde ik dat er iedere avond een heerlijke maaltijd op tafel stond.
In mijn keuken zal je niet zo snel pakjes vinden, ik kook zoveel mogelijk met natuurlijke producten. Gezond is het meestal ook, maar ik vind wel dat je af en toe mag zondigen met een goede cheesecake, tiramisu of worteltaart, heerlijk!
Zoetigheid kan gelukkig ook een stuk gezonder. Ik experimenteer steeds meer met het maken van zoetigheid zonder toegevoegde suikers. Mijn inspiratie haal ik van Instagram (waar ik Suzanne van ken) en Pinterest. Een voorbeeld zijn deze choco-haver repen. Ideaal om mee te nemen naar bijvoorbeeld je werk, maar ook heerlijk als toetje.
Wat heb je nodig voor 9-12 repen?
- 10 eetlepels pindakaas
- 5 eetlepels honing
- 5 eetlepels kokosolie
- 20 eetlepels havermout
- 10 eetlepels kokosrasp
- 1 handje rozijnen
- 1 handje walnoten
- 150 gram pure chocolade (minimaal 72%)
- vanillemerg van 1 stokje
Hoe maak je het?
- Zet een pan met een laagje water op het vuur. Zet hier een kom op en smelt hierin de pindakaas, honing, chocolade en kokosolie au bain marie.
- Zodra alles gesmolten is haal je de kom van het vuur en voeg je de havermout, kokosrasp, rozijnen en vanille toe. Meng dit goed, zodat er een gelijkmatig mengsel ontstaat.
- Verdeel het mengsel in een ovenschaal (je kan deze eerst bekleden met bakpapier, zodat je de repen er makkelijk uit kan halen) en zet het in de koelkast, totdat het mengsel hard is. Haal het grote choco-havermout blok uit de schaal en snijd in repen. P.s. Je kan de repen in de vriezer bewaren.
Enjoy!
- Hoe maak ik duurzame keuzes als het gaat om sieraden? 6 tips! - 27/04/2023
- Waar is groenlipmossel goed voor? - 30/03/2023
- Een gezonde levensstijl heeft impact op het klimaat - 21/03/2023
Lekker!! Ik ga binnenkort ook zoiets maken alleen dan met dadels!
Leuk recept. En gezond. Jammer dat ik geen pindakaas mag :-)
Heerlijk zeg! Die ga ik zeker eens proberen!
Wat ziet dat er heerlijk uit Kim en Suzanne !!
In de koelkast as we speak. Ik kan niet wachten!
Oeeee en en?
Ziet er werkelijk fantastisch uit! ik ga deze voor mijn kinderen proberen te maken…. leuk :)
Ben benieuwd wat zij ervan vinden.
Wat zitten ze erg lekker uit! Ik wil ook proberen Wat jammer dat geen chocolade in huis heb, morgen gelijk boodschappen…
Haha en zijn ze gelukt?
Het duurde iets langer dan gepland. Gisteren chocola gekocht, en gelijk gemaakt. En lekker genoten in de avond met een grote mok thee!
Goed om te lezen :)
Super lekker! En makkelijk te maken! Heb ze in blokjes gesneden en zo verpakt in de vriezer.
Klinkt goed! Ik zal ze zelf ook snel moet maken zo te lezen.
Yummie !!! Wat een leuk recept!!
Is er ook een alternatief voor de pindakaas? Dat lust ik heleaas niet.
Kan je ook andere noten pasta gebruiken? Pindakaas is hier niet zo favoriet… Ga het binnenkort eens proberen, heb net chocolade koekjes en kokoskoekjes gemaakt
Hoi Elsbeth,
Ik zou het gewoon proberen. Veel bakplezier!
Super lekker!
Ik heb ze gemaakt met cacaopoeder ipv pure chocolade, erg lekker geworden!
Hee Jose,
Goed om te te horen :)
Hoeveel cacaopoeder heb je dan gebruikt?
Ze staan nu in de koelkast. Het smaakt nu al lekker!!
Ziet er super lekker uit! Ik kom net kijken op je blog, en ik speur wat rond! Ik heb alleen geen kokosolie.. wat kan ik daarvoor in de plaats gebruiken?
Groetjes Marieke
Weet iemand een vervanger? Ik wil ze zooo graag maken!
Ze zijn echt goddelijk! Ik heb ze gemaakt met pure notenpasta van de bodyenfitshop.nl
dan weet je zeker dat het puur is ;)
Leuke recepten! Dit recept ziet er ook weer overheerlijk uit.
Alles in huis, behalve vanillestokjes helaas… Wel zakjes vanillesuiker in huis… Is er een alternatief of kan je het mischien ook prima weglaten?
Denk dat je het prima kan weglaten. Hopelijk is het al gelukt?
Super lekker en eindelijk eens iets wat mijn mannetje ook mag met zijn koemelkallergie! Weekend trouwens het kwarkbrood gemaakt, heerlijk! Gauw kijken wat voor lekkers er nog meer op je site staat :)
Leuk om te horen Judith!
Omg ze zijn zooooo lekker….bedankt voor het delen van het recept
Hoi Kim ik heb een vraagje.
Je hebt het over kokosolie. Is dat dan die dikke witte pasta ( die ik overigens vind stinken naar kaarsvet bij verwarming) of is er ook vloeibare kokosolie?
Groetjes Margo
Hee Margo,
Dat is de dikke witte pasta ja. Vloeibare wordt het pas als je het even op de verwarming zet of in de zomer als de temperatuur boven de 25 graden is ;-)
Al meerdere keren gemaakt, love it!
Jeee wat is dit vreselijk lekker zeg!!!
Weet je toevallig wat de verhoudingen zijn van kh en calorieen en zo ? Gr janny
Nee, dit zul je even zelf moeten uitrekenen via my fitness pal of een andere website.
Heb geen kokosrasp gebruikt omdat ik daar niet van houdt en ipv rozijnen, cranberry’s. Ik denk dat ik misschien een grotere eetlepel had want ik kon er 16 stukken van snijden, maar dat vond ik nog te groot omdat ik het zo machtig vindt. Dus ik heb er 32 kleine blokjes van gemaakt als een soort bonbon. Maar wat smaakt het goed!!
Ook een goed idee om er klein stukjes van te snijden :-) Groot gelijk! Geniet ervan.