Er staan op mijn blog heel veel recepten voor lekkere tussendoortjes of eigenlijk zijn het meer recepten voor snoepmomentjes. Het zijn voornamelijk cakes en muffins. Maar er ontbreekt eigenlijk een echt lekkere snackreep zonder gekke toevoegingen. Een reep zonder gekke ingrediënten en wat echt een verantwoord tussendoortje is. Ik koop zelf regelmatig kant en klare dadelrepen. Erg makkelijk om er altijd eentje in je tas te hebben. Ik gebruikte deze als inspiratie om mijn eigen dadelrepen te maken. De basis van deze dadelrepen zijn uiteraard dadels maar ook abrikozen en pecannoten vormen een goede basis voor deze heerlijke repen. Ideaal om mee te nemen naar kantoor of school maar ook thuis smaken deze dadelrepen natuurlijk heerlijk. Deze repen kun je een aantal dagen bewaren in de koelkast.

Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met de vegan recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.

Wat heb je nodig voor 8 dadelrepen?

keukenmachine met een goed mes, een platte rechthoekige schaal  ( bijv. een brownieblik maar een overschaal kan ook) en aluminiumfolie

  • 150 gram dadels
  • 100 gram gedroogde abrikozen, bij voorkeur ongezwavelde
  • 100 gram pecannoten
  • 2 eetlepels kokosolie, gesmolten
  • 2 theelepels rauwe cacao
  • eventueel ter garnering kokosrasp

Hoe maak je deze heerlijke dadelrepen?

  1. Bekleed de schaal allereerst met folie.
  2. Doe alle ingrediënten behalve de kokosrasp in de keukenmachine. Zet de keukenmachine aan tot het een egale plakkerige massa is geworden.
  3. Schep het dadelmengsel in de schaal. En verdeel het over de schaal en druk aan met de achterkant van de lepel. Zorg de dikte van de massa ongeveer 3 centimeter is. Zet het blik voor 2 uur in de koelkast.
  4. Na 2 uur kun je de dadelmassa in mooie repen gaan snijden en eventueel garneren met kokos. Dit is niet nodig voor de smaak maar stond gewoon erg gezellig op de foto.
ENJOY!

Op zoek naar meer vegan recepten? Bestel hier mijn boek met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)