Er staan op mijn blog heel veel recepten voor lekkere tussendoortjes of eigenlijk zijn het meer recepten voor snoepmomentjes. Het zijn voornamelijk cakes en muffins. Maar er ontbreekt eigenlijk een echt lekkere snackreep zonder gekke toevoegingen. Een reep zonder gekke ingrediënten en wat echt een verantwoord tussendoortje is. Ik koop zelf regelmatig kant en klare dadelrepen. Erg makkelijk om er altijd eentje in je tas te hebben. Ik gebruikte deze als inspiratie om mijn eigen dadelrepen te maken. De basis van deze dadelrepen zijn uiteraard dadels maar ook abrikozen en pecannoten vormen een goede basis voor deze heerlijke repen. Ideaal om mee te nemen naar kantoor of school maar ook thuis smaken deze dadelrepen natuurlijk heerlijk. Deze repen kun je een aantal dagen bewaren in de koelkast.
Wat heb je nodig voor 8 dadelrepen?
keukenmachine met een goed mes, een platte rechthoekige schaal ( bijv. een brownieblik maar een overschaal kan ook) en aluminiumfolie
- 150 gram dadels
- 100 gram gedroogde abrikozen, bij voorkeur ongezwavelde
- 100 gram pecannoten
- 2 eetlepels kokosolie, gesmolten
- 2 theelepels rauwe cacao
- eventueel ter garnering kokosrasp
Hoe maak je deze heerlijke dadelrepen?
- Bekleed de schaal allereerst met folie.
- Doe alle ingrediënten behalve de kokosrasp in de keukenmachine. Zet de keukenmachine aan tot het een egale plakkerige massa is geworden.
- Schep het dadelmengsel in de schaal. En verdeel het over de schaal en druk aan met de achterkant van de lepel. Zorg de dikte van de massa ongeveer 3 centimeter is. Zet het blik voor 2 uur in de koelkast.
- Na 2 uur kun je de dadelmassa in mooie repen gaan snijden en eventueel garneren met kokos. Dit is niet nodig voor de smaak maar stond gewoon erg gezellig op de foto.
ENJOY!
Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.
- Chocolade havermoutpap - 07/02/2023
- Vegan eiersalade - 05/02/2023
- Paprika-tomatensoep - 02/02/2023
Lekker! Ik heb een tijdje geleden vergelijkbare gemaakt, alleen dan met rijstwafels. Ook heel lekker!
Dat zie er lekker uit die combinatie jammie.
Ik ben benieuwd hoe de combinatie van dadels en abrikozen smaakt!
Heel lekker!
Heerlijk, dankjewel!
Leuk en makkelijk recept! Ik hou alleen niet van (gedroogde) abrikozen waar kan ik ze mee vervangen?
Hoi Mariska, Dan zou ik kiezen voor ander gedroogd fruit of helemaal met dadels maken.
Bedankt voor je snelle reactie ga ik zeker doen .
Heerlijk recept! Ik maak ze al een poosje en varieer met noten, maar gebruik ook wel eens vijgen ipv abrikozen. Soms doe ik er ipv twee eetlepels kokosolie, 1 eetlepel bij en 1 eetlepel honing. Ook lekker! Vraagje. Als ik deze maten aanhoud en uitga van acht repen, kun jij me de voedingswaarden ervan geven per reep? M.n. Kcal/ koolhydraten/ vet/ eiwitten. Hoor graag van je :)
Wat heerlijk zien deze eruit! Zijn deze lang te bewaren? Ik zoek nog recepten voor in de alternatieve traktatietrommel van mijn kind op school. Vanwege overgevoeligheden mag hij veel e-stoffen en gist niet. Maar wil leuke en lekkere dingen erin, die ook een paar maanden houdbaar zijn. En leuk om samen te maken. Nog tips?
De dadelrepen zijn geen maanden houdbaar. Een dag of 5 in de koelkast en anders invriezen. Hier heb ik ook nog een lijstje met lekkere tussnedoortjes: https://www.puursuzanne.nl/recepten/5x-iets-lekkers-voor-in-de-lunchbox
Hoi Suzanne, zou je mijn eerder gestelde vraag misschien kun en beantwoorden? Ik hoop het! Super bedankt alvast!
Hoi Nicolet, Sorry! Ik heb jouw vraag over het hoofd gezien. Ik heb hier geen antwoord op omdat ik het zelf nooit uitreken. Mocht je dit wel willen weten, dan is https://www.myfitnesspal.com/nl een handige website waar je dit soort zaken kan uitrekenen. Groetjes, Suzanne