Vandaag weer eens een recept in de rubriek kookvrienden. Linda deelt een recept voor heerlijke koeken met havermout, kokos en wortel.

Suzanne en ik “kennen” elkaar via Instagram. Net als Suzanne heb ik stapje voor stapje mijn eetpatroon aangepast. Eigenlijk zit ik er nog steeds midden in. In 2012 heb ik het roer omgegooid en ben ik mijn hart gaan volgen. Na een studie en stage ben ik begonnen met Lekker eten met Linda. Naast voedingsadvies geef ik ook (kook) workshops voor bedrijven en particulieren, allemaal in het kader van gezondere voeding. Op mijn blog inspireer ik mensen om stap voor stap gezonder en vooral lekker te eten. Ik wil laten zien hoe lekker gezonder eten kan zijn en zeker niet moeilijk is. Gewoon door het ene product te vervangen door het andere. Vanzelfsprekend zijn alle ingrediënten vers en puur. Om het iedereen makkelijk te maken kan je alles kopen in de supermarkt, streekwinkel of markt. Alle recepten zijn makkelijk om te maken en nog het allerbelangrijkste “lekker”. Mijn focus ligt niet op slank zijn, maar je fit en energiek te voelen met goede voeding. Enne, ik drink nog steeds een glaasje wijn en ben gek op bitterballen. Het draait om die balans, die bij mij af en toe ook ver te zoeken is. Ik ben nu eenmaal gek op (lekker) eten en lust eigenlijk alles.

Maar goed, even terug naar mijn recept. De combi met wortel, kokos en havermout is een lekker en gezond recept dat ook bij Suzanne past. Het is eigenlijk een variant op mijn appelkoeken van havermout. De koeken zijn heerlijk voor bij de thee of koffie, maar ook om mee te nemen naar het werk of school. Maak een grote hoeveelheid en vries ze in.

Wat heb je nodig voor 4 stuks:

  • 75 havermout
  • 1 ei
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 75 gram wortel
  • 1 eetlepel geraspte kokos (+ extra voor garneren)
  • 1 eetlepel ahorn siroop
  • snufje zout

Hoe maak je het klaar:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de havermout en het ei in een kom en gebruik een mixer om goed te mengen.
  3. Verwarm de kokosolie en voeg toe.
  4. Rasp de wortel en voeg met de kokos en ahorn siroop toe aan het “beslag”.
  5. Maak af met een snufje zout.
  6. Bekleed een kleine ovenschaal (10×10) met een vel bakpapier en stort het “beslag” erin. Druk goed aan en strooi er nog kokos overheen.
  7. Bak de havermoutkoeken in 40 minuten gaar in de oven. Laat de plak volledig afkoelen en snijd dan in 4 stukken.
  8. Bewaar de koeken 3 dagen in de koelkast of vries ze in.

Tip: let op dat bovenkant niet te bruin wordt in de oven, dek dan af met een stukje bakpapier.

Gastredacteur

Dit account wordt gebruiktdoor gastredacteurs. Deze mensen schrijven met veel plezier over een gezonde(re) en groene(re) levensstijl.

Latest posts by Gastredacteur (see all)