Als ik vrij ben vind ik het erg ontspannend om dingen te gaan bakken. Ik vind het fijn om met mijn handen bezig te zijn en even niet te hoeven nadenken. Hier een geslaagd recept voor havermout appelcake die ik op vrije maandagochtend heb bedacht en die gewoon in 1 keer goed gelukt is. Laten jullie mij weten hoe die smaakte? Eet je liever geen ei? Dan vind je hier een vegan versie van deze cake.
Wat heb je nodig voor 1 cake?
keukenmachine, cakeblik
voor de vulling:
- 1 appel, in kleine stukjes
- 60 gram rozijnen, 30 minuten geweekt in warm water
- kaneel
- 2 eetlepels cacao nibs (stukjes rauwe chocolade)
voor het beslag:
- 2 bananen
- 120 gram ontpitte dadels
- 100 gram havermout
- 1 biologisch ei
- 50 gram amandelen
- 1 theelepel zuiveringszout (baking soda)
- roomboter, om het cake blik in te vetten
Hoe maak je deze cake?
- Verwarmde oven voor op 180 graden. Vet het cakeblik in met roomboter.
- Meng de geweekte rozijnen met de stukjes appel en cacao nibs in een schaal en strooi er lekker veel kaneel over. Meng alles goed door elkaar.
- Doe de dadels samen met de amandelen, de bananen en de havermout in de keukenmachine. Meng dit tot een egale massa. Voeg daarna het ei en het zuiveringszout toe en draai de keukenmachine nog 30 seconden rond.
- Schep het appel mengsel door het beslag heen. Zorg dat het mengsel goed door het gehele beslag is verdeeld.
- Schep het beslag in het blik. Zorg dat het beslag goed verdeeld is en strijk het nog even glad met de achterkant van een eetlepel. Nu kan de cake de voorverwarmde oven in voor 30 minuten. Hier is de saté prikker ook weer een handig hulpmiddel, als je de prikker schoon uit het beslag kan halen dan is je cake goed. Laat de cake goed afkoelen, voordat je hem uit het blik haalt.
Eet smakelijk! Met een goede kop koffie smaakt deze cake helemaal lekker.
Volg je mij al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.
- Vegan kwarktaart - 19/09/2023
- Salade met bloemkool en linzen - 14/09/2023
- Dadelrepen - 12/09/2023
Wow, dat ziet er lekker uit!!!
Hij smaakt nog veel lekkerder ;-)
Haha, je bedoelt dat ik ‘m moet uitproberen… Mijn ‘probleem’ is dat ik veel meer maak/wil maken dan ik op kan eten… Geduld dus even (voor mij en voor jou:).
Hahaha dat bedoelde ik inderdaad.
Ach alleen maar leuk dat je veel dingen wilt maken. Ik heb wil ook nog zoveel maken!
Groetjes,
Suzanne
Bedankt voor dit heerlijke recept! Ook hier prima gelukt! Echt heel lekker. Ik had alleen geen cacao nibs dus ik heb er gewoon een flinke eetlepel cacao door heen gedaan en dat doet het dus ook prima!
Hoi Carolien,
Bedankt voor je reactie. Super dat de cake bij jou ook zo goed gelukt is. Wat een goed idee van de cacao. Dat ga ik ook eens proberen.
Groet,
Suzanne
Hoi Suzanne ziet er super lekker uit ga het zeker dit weekend uitproberen vooral omdat alles puur en zonder suiker is spreekt mij aan, bedankt voor je recept(en) je gevulde paprika waren super lekker!!
Hoi Winny,
Bedankt voor je leuke reactie. Ja lekker is de gevulde paprika hé. Het is echt mijn favo gerecht. Ben benieuwd wat je van de cake vindt.
Groetjes,
Suzanne
Hoi suzanne,
Mag je jet cakeblik ook invetten met gewone boter?
Gr ria
Hoi Ria,
Natuurlijk kan dat. Ik gebruik zelf alleen zo puur mogelijke ingrediënten, dus vandaar mijn keuze voor roomboter. Olijfolie werkt ook perfect.
Succes met bakken!
Groetjes,
Suzanne
Dank je wel.
Gr. Ria
Ziet er heerlijk uit! Heb helaas de cacao nibs nog niet kunnen vinden. Bij beide filialen van ekoplaza in Groningen niet. Nog tips waar ik het eventueel wel kan vinden?
Hoi Aletta,
Dat is jammer zeg. Ik heb ze bij de eko plaza gekocht van terrasana. Zijn ze niet online verkrijgbaar? De tuinen verkoopt ze ook van andere merken, maar vind die vrij prijzig. Je kan ook een reep pure chocolade in stukjes snijden. Succes! Groetjes, Suzanne
Hoi aletta
Bij de DA verkopen ze ze ook.
Veel succes
Gr. Ria
Hoi Ria,
Bedankt voor de tip!
Groetjes,
Suzanne
Je kunt rauwe cacoabonen kopen en in de keukenmachine in stukjes malen. Niet te lang men want dan zijn het geen stukjes meer.
Hij is echt heerlijk!! Ik ga er weer 1 bakken voor morgen bij een babyshower ;-)
Super dat je hem zo lekker vind. Leuk dat je hem meeneemt naar een babyshower! Liefs, Suzanne
Hey Suzanne, enig idee door wat ik de aardbei evt kan vervangen? Mn zoon is geen liefhebber van banaan…
Groetjes, Judith
Hoi Judith,
Je proeft echt helemaal niks van de banaan smaak. Heb de banaan erin verwerkt, omdat je zo een natuurlijke zoetstof hebt.
De cake smaakt echt naar appel en kaneel, dus zou het gewoon proberen en niks zeggen natuurlijk! Ik ben benieuwd wat hij ervan vond
Groetjes,
Suzanne
Hoi Suzanne,
Wow! Echt een heerlijke cake, echt een smaaksensatie!
Thanks en ga door met je inspirerende site!
Dorien
Hoi Dorien,
Bedankt voor je leuke reactie! ja hier is de cake ook favoriet.
Groetjes,
Suzanne
Klinkt heerlijk! Ik heb alleen geen keukenmachine, zijn er andere opties?
Groetjes,
Joyce
Hoi Joyce,
als je alles al heel erg fijn hakt? en daarna met een mixer? en vb in plaats van amandelen, amandelmeel gebruiken. Ik maak hem zelf altijd met een keukenmachine, dus vind het lastig. Succes!
Heb het geprobeerd vandaag! Prima gelukt zonder keukenmachine, de cake heeft misschien wat meer grotere stukken als je het met de mixer doet maar de smaak is er niet anders om, heerlijk! Was wel een naar werkje om al die dadels klein te snijden dus ga binnenkort toch maar eens op jacht voor een keukenmachine.
Thnx voor het recept, voor herhaling vatbaar!
Hoi Joyce,
Bedankt voor je leuke reactie. Fijn dat de cake zo goed gelukt is.
Liefs,
Suzanne
Hoi Suzanne, Ik heb jouw havermoutcake gebakken.Het was heel lekker maar behoorlijk zoet en vochtig en los. Weet je hier nog iets op? Dan heb ik nog ‘n vraag. Als je geen havermout mag hebben i.v.m. gluten wat zou je dan ‘t beste kunnen gebruiken? Gr. Ria
Hoi Ria,
Wat jammer dat hij zo vochtig en los was. Misschien langer bakken in de oven? Of wat minder rijpe bananen gebruiken. Er bestaat ook glutenvrije havermout. Is te koop bij bio winkels. Anders boekweitmeel gebruiken.
Succes! Groetjes, Suzanne
Dank je wel, Ga ik zeker proberen. Gr. Ria
Mmmmm….. Het weekend heb ik hem bij Irma (irma_v instagram) gegeten en nu staat hij hier ook in de oven. Lovely!!!!
Fijn dat de cake zo lekker was. Je huis ruikt nu vast ook heel lekker
Dus nu moet ik even heel snel bij jou op bezoek komen ;) haha
Ik heb je havermoutcake gevonden via google, inmiddels een paar keer gemaakt en echt lekker. Ik heb geen keukenmachine, maar gebruik een staafmixer, gaat ook goed! Bedankt voor het recept!
Hoi Anita,
Bedankt voor je aanvulling. Erg fijn dat het ook lukt met je staafmixer. Groetjes, Suzanne
Mijn dochters vinden de banaan niet lekker in dit soort recepten
Wat zou ik erin kunnen doen om die te vervangen? Gekookte wortel?
Hoi Evelien,
Je proeft de banaan echt niet. Helaas weet ik geen goede vervanger.
Groetjes,
Suzanne
Hoi Evelien,
Het klopt wat Suzanne zegt, banaan proef je echt niet. Wel goed laten afkoelen. Ik verdraag geen warme banaan, het is zelfs zo dat ik de geur al heel naar vind. De smaak kan ik al helemaal niet (meer) hebben. In koude baksels heb ik geen last en proef ik er echt niets van! Gewoon een keer proberen en niets zeggen ;-) eerst laten proeven!
Succes!
Groetjes Ilse
Anders zou je het trouwens met boter of kokosolie en een extra ei kunnen proberen! Misschien dan ook nog iets om het extra te zoeten. Banaan heeft die eigenschappen namelijk al.
Succes!!!
Hoi Ilse,
Bedankt voor de aanvulling.
Groet,
Suzanne
Dank je wel voor je inspiratie, de mijne staat nu te bakken in de oven. Ik heb alleen 100 gram boekweit en 100 gram havermout genomen en wat roomboter erdoor, ik hoop dat hij alsnog lukt!
Oee klinkt lekker! Ik ben benieuwd. Laat je weten of die gelukt is? Groetjes, Suzanne
Hey! Heb het geprobeerd en het was echt heeerlijk!
Bij mij bleef de cake echter heel plat, is dit normaal?
Gr Sophie
Hee Sophie, jammer zeg dat de cake heel plat bleef. Heb jij wel baking soda gebruikt? Dat zorgt ervoor dat hij gaat rijzen. Groetjes, Suzanne
Hee Suzanne,
Ik had enkel baking powder in mijn kastje staan maar dit is dus minder geschikt om deze cake mee te maken??
Gr Sophie
Hee Sophie,
Baking powder zou ook prima moeten werken.
Ik weet dat ook helaas niet waar het aan ligt.
Groetjes,
Suzanne
Vandaag de cake gebakken en i.p.v cacao nibs heb ik stukjes walnoot gebruikt. Hij is erg lekker maar ook bij mij bleef de cake erg laag. Ik heb wel baking soda gebruikt. Ik zal hem zeker nog eens maken en dan iets zuurs zoals wat appelazijn of citroensap toevoegen. Hierdoor werkt de baking soda misschien beter. De smaak is in ieder geval super lekker dus ik denk dat hij morgen wel op is!
groetjes, Astrid
Hoi Astrid,
Jammer zeg dat de cake laag bleef. Goed idee om er wat zuurs bij te doen. Beetje citroensap zou al genoeg moeten zijn. Gelukkig dat hij wel lekker smaakte.
Groetjes, Suzanne
Hé Suzanne,
Ben van plan deze heerlijk uitziende cake binnenkort te maken. Vraag me alleen af hoe groot je bakblik is die je gebruikt hebt. Op de foto lijkt de cake namelijk kleiner dan de gewone (?) cakevorm die ik hier thuis heb staan.
Groetjes, Frederique
Hee Frederique, bedankt voor je bericht. Ik heb echt een standaard cakeblik van de hema die ik gebruik. Ben helaas pas woensdag weer thuis, dan kan ik hem voor je opmeten. Groetjes, Suzanne
Hoi Suzanne, gisteren deze cake gebakken. En vandaag geproefd. Hij is heerlijk. Bedankt voor het lekkere recept.
Groetjes, Sandra
Hoi Sandra, fijn dat de cake zo goed smaakte. Bedankt voor je leuke reactie! Groetjes, Suzanne
Hoi Suzanne,
De cake was heel erg lekker, hij is nu al op en ben vergeten een foto te maken! Misschien dat ik hem straks nog een keer maak want iedereen hier thuis was teleurgesteld dat hij al op is.
Het enige wat ik eraan veranderd heb is de cacaonibs vervangen voor stukjes walnoot. Ook heel lekker :-)
Bedankt weer voor je goeie receptje!
Liefs Yara
Hey Suzanne,
Heb de cake gisteren gemaakt voor ons familiefeestje en het was een groot succes ! Iedereen nam een tweede stuk en zelfs de twijfelaars waren achteraf erg enthousiast. Bedankt voor dit gezonde en lekkere recept :D
Groetjes, Judith
Hee Judith,
Bedankt voor je reactie. Altijd erg leuk om te lezen dat de cake ook bij de twijfelaars in de smaakt valt. Groetjes, Suzanne
Ik ga een week vrij plannen, de kinderen bij oma, de hond bij de buren…. zoveel lekkere recepten kom ik tegen die ik wil uitproberen! :)
Hahaha goed idee ;-) lekker heel de week bakken!
Heel erg lekker!!! Als je amandelmeel neemt dan kan je dit prima maken zonder keukenmachine. Mijn dochter verheugde zich er al op morgen een plak in haar lunchbox mee te kunnen nemen!
Hoi Maroeka,
Goede tip van je! Haha snap ik dat je dochter er zin in heeft. Leuk om te horen.
Hoi Suzanne,
leuk recept, bedankt voor het delen!
Ik heb jouw recept als basis gebruikt, maar een aantal ingrediënten vervangen door andere (ivm het niet in huis hebben ervan ;).
abrikozen ipv dadels, walnoten en amandelen, peer ipv appel. Hij is erg lekker geworden.
Mijn schoonmoeder komt vnvd op bezoek en zij mag niet zoveel suiker en vetten, dus dit is dan leuk om haar voor te zetten.
Groetjes,
Caroline
Hee Caroline,
Jij bedankt voor jouw heerlijke variatie tip!
Ik denk dat je schoonmoeder heel blij was met deze cake ;-)
Leuke site heb je! Deze cake staat in de oven, nog 10 minuutjes, lekker bij de koffie vanmiddag! Ben benieuwd wat mijn mannen ervan vinden…
Hopelijk heeft het jullie gesmaakt! Groetjes, Suzanne
Dank je wel voor dit recept. De cake smaakt geweldig lekker. Zelfs vrienden die enorme zoetekauwen zijn en totaal niet met hun gezondheid bezig zijn vonden hem heerlijk.
Hee Marja,
Bedankt voor je leuke bericht. Altijd leuk om te lezen dat de echte zoetekauwen hem ook heerlijk vonden.
Wat een heerlijke cake! Ik heb twee kleintjes gemaakt (recept halveren) en cacao i.p.v. de cacaonibs gebruikt (tip ergens hierboven). Jam ;-).
Klinkt heerlijk Suzanne!
Gisteren heb ik ook deze cake gemaakt. Hij is goedgekeurd! Mijn machine heeft ook wat moeite met de massa. Toen heb ik er een beetje rijstemelk bij gedaan, dan wordt het wat smeuïger. Ik wist niet dat havermout gluten bevat. Dat probeer ik zoveel mogelijk te vermijden.
Havermout bevat van nature geen gluten maar kan wel in contact zijn gekomen met gluten daarom is het voor mensen met een gluten allergie belangrijk dat zij goed checken of de havermout echt glutenvrij is. Glutenvrije havermout is te koop bij de bio winkel. Als je geen allergie hebt lijkt mij havermout eten geen probleem. Geniet van jouw cake jootje.
Ok dan is het niet zo erg. Ik had de bio-versie. Bedankt.
Zo de knetters deze is lekker. Ik heb het in een muffinvorm gedaan. Dit recept is zeker een blijver :D. Bedankt voor het delen.
Jij bedankt voor jouw leuke reactie Evelien!
Ik mis even het stukje waar het ei gebruikt moet worden!
Bij stap 3!
Ik heb de cake nu 2 keer gemaakt, erg lekker, maar hij blijft bij mij zo laag/klein.. iemand een tip om hem hoger te laten rijzen?
Hoi Suzanne, kan ik ook ander gedroogd fruit gebruiken ipv dadels?
Ik denk dat dit zeker kan. Ik zou het gewoon proberen.
Hallo Suzanne,
ik heb de cake gemaakt met gedroogde abrikozen e.d. Het is goed gelukt…heerlijk! Lastig om er vanaf te blijven:-)
Bedankt voor het delen
Mmmmm klinkt heerlijk cemile en jij bedankt voor je variatie!
Hoe groot is het bakbklik waarin je dit hebt gebakken?
Een standaard cake blik.
Hey suzanne!
Allereerst onwijs bedankt voor dit heerlijke recept!! Hij is niet gestegen maar de volgende keer wat meer bakingpowder / zuiveringszout .. Vraag me alleen af hoe ik hem het beste lang kan bewaren?
In de koelkast en anders in plakjes invriezen. Eet smakelijk Sanne
Hoi Suzanne
Ik heb gisteren deze cake gebakken. Alleen ipv banaan heb ik peer gebruikt. Hij smaakt heel lekker en is zelfs lekker zoet door de dadels. Hij is alleen niet veel gerezen. Rijst die van jou wel? Waar zou dit aan kunnen liggen?
Bedankt voor dit recept.
Gr.
Volgende keer een beetje citroensap erbij doen. Klinkt heerlijk met peer Nelia!
Hoi Suzanne, de cake staat in de oven! Ik heb er een klein beetje azijn aan toegevoegd omdat ik altijd geleerd heb dat je alleen baking soda kunt gebruiken als je ook iets zuurs (azijn of yoghurt) toevoegt. Ik weet niet of dit noodzakelijk is? Jij doet het dus bewust niet in dit recept?
Zou het ook zonder ei kunnen? Of wat zou ik ipv het ei kunnen gebruiken?
Een beetje spa rood en lijnzaad of een extra banaan
Hoi Suzanne,
De cake lijkt me heerlijk. Heb jij ook een idee hoeveel calorieën er per plak in zit?
Alvast bedankt
Mvg Lissy
Nee heb ik nooit uitgerekend Lissy en ik tel ook nooit calorieen
Hier is het ook een groot succes. Ik heb ‘m al vaker gemaakt, vanochtend ook weer. Hij ging in 1x op (laatste stukje lekkers gaat mee naar voetbal hoor)! :-) Dus staat er nu een dubbele hoeveelheid in de oven. En nu gaat er toch echt een deel de vriezer in voor later in de week als lunch hoor, haha! Deze keer met appel, peer en rozijnen ipv dadels. Plus, geweekt lijnzaad ipv ei (ivm allergie). Lekkerrrr! :-)
Klimkt goed die combinatie Gisele
klinkt heerlijk en ziet er heerlijk uit, deze komt op mijn “to bake” lijstje ;-)
Zou je de bananen eventueel ook kunnen vervangen voor iets anders? :)
Klinkt heel lekker! ik ga het als valentijnsrecept maken voor mijn vriendje die heel erg into superfood en gezonde dingen is dus hier moet hij wel blij mee zijn (in een hartvormige cakevorm!)
Ik heb alleen een vraagje:
wordt de cake minder lekker als je hem een dag van te voren maakt? Zou hem eigenlijk graag morgen maken, maar dan pas zaterdag geven. Zonde als ie dan een stuk minder lekker is natuurlijk!
De cake smaakt een dag later ook nog prima. Leuk idee voor Valentijn :-)
Als u schrijft: “Doe de dadels samen met de amandelen, de bananen en de havermout in de keukenmachine. Meng dit tot een egale massa. Voeg daarna het ei en het zuiveringszout toe en draai de keukenmachine nog 30 seconden rond.” bedoelt u dan echt ‘cutteren’ van de massa of gewoon goed door mekaar mengen??
Prachtige site trouwens!!
Gewoon goed doormengen Frans. En dank voor het compliment.
Kan het ook zonder de cacao nubis ???
En wat is baking soda, kan je dat gewoon in de supermarkt kopen ???
Het kan zeker zonder cacao nibs. Baking soda is zuiveringszout en te koop bij de natuurwinkel of drogist.
Ik vond een zakje baking soda bij de Albert Heijn.
Baking soda is zuiveringszout. Te koop bij natuurwinkels en de drogist. Bij de gewone supermarkt heb ik het (nog) niet gezien!
Ik heb deze cake vanmiddag gebakken. Het rook heerlijk in de keuken en ik kon daarom niet wachten tot de cake afgekoeld was om een stukje te proberen. Echt lekker!
Ik heb geen dadels (of abrikozen) in huis en bijv. 120 gram cranberries als vervanging lijkt me wel erg veel. Kan ik het ook gewoon weglaten of vervangen door bijv. noten?
Ik weet het niet. Je zult dat echt moeten proberen. De dadels zorgen juist wel voor de zoetheid als je noten gaat gebruiken wordt de cake veel minder zoet.
Ik heb hem ook gebakken. Ik had echter geen rozijnen, dadels en amandelen, dus ben even creatief geweest en heb in stukjes gesneden tutti frutti, gedroogde cranberry,s en hazelnoten gebruikt. Hij was heerlijk, ik kon er bijna niet afblijven. Hij was niet zo erg gerezen, maar dat deed niets af aan de smaak. Ik ga hem zeker nog eens maken!
Juist super die creativiteit :-)
Goed gelukt maar wel de blender bijna gemold,is te droog voor een blender,volgende keer maar met de mixer
Oeps!
OMG! Wat enorm lekker :-) en zoet!! Weet niet of dit nu zo detox proof is maar 1 plakje moet kunnen..
Ik heb voor de stevigheid 15min langer gebakken..
Kun je de cake ook invriezen denk je?
Kan ik de cake ook maken zonder dadels? Heb ze nu niet in huis. Lijkt me super lekker!
Hoi,ik al veel reacties gelezen maar nog niets over de rozijnen tegen gekomen.
Ik vind ze niet lekker door wat kan ik ze vervangen of gewoon weglaten?
vervangen door gedroogde abrikozen in kleine stukjes?
Ik was vergeten amandelen in te slaan dus heb het met hazelnoten en walnoten gemaakt. Ook mega lekker!
Gr Ruth
Heerlijk receptje. Al dikwijls gemaakt. Gevonden bij Gen’eat. Wie vond het nu echt uit?
Puur Suzanne of Gen’eat.
Ik ken Gen’eat niet. Als ik het recept van iemand anders heb gebruikt zal dit er altijd bij staan dus je mag er vanuit gaan dat dit mijn eigen recepten zijn. Fijn dat het zo in de smaak valt!
Exact hetzelfde recept dat zij gebruiken. Met een iets andere foto. Google maar naar Gen’eat havermoutbroodpudding.
Ik heb nagekeken. Zij heeft inderdaad mijn recept gebruikt. Bedankt voor je oplettendheid.
Beste suzanne, heb de cake inmiddels 3 keer gemaakt. Vind m erg lekker! Alleen doe ik iets fout, want elke keer als je een plak af wilt snijden valt de plak helemaal uit elkaar ., meet alles wel netjes af. Wat gaat hier niet goed? Echt heel vol wordt hij ook niet. Hier is het een half cake blik gevuld, Enig idee? Groetjes kim
Hoi suzanne,
De havermout banaan appel cake is erg lekker.
Wat ik alleen jammer vind is dat de cake erg plat blijft.
Is dat de bedoeling?
Nog steeds mijn favoriet! Snel weer eens maken!:)
Hoi suzanne, ik maak zelf ook altijd worteltaart en mijn omgeving is er ook gek op. Alleen heb ik nog nooit deze topping geprobeerd. Dit ga ik dus zeker proberen :-D
Hoi Suzanne, echt een super recept! Heb deze cake al vaak gemaakt en staat nu ook weer in de oven, blijft altijd een favoriet :)
ik vind de dadels te overheersend, aangezien ik ook geen dadels lust. Wat is een gezond alternatief om er dan in te doen?
Vandaag deze cake gemaakt. Erg lekker.
Ik heb de cake zonder keukenmachine gemaakt en dat ging prima.
Ooh top zeg!
Toprecept. Al vaak gemaakt. Geef het recept ook door aan anderen. Zij zijn ook enthousiast! Ik doe er geen cacao nibs in
Dank Edith voor je bericht!
Hi Suzanne, ik heb jouw recept net gemaakt en die is goedgekeurt door ons allemaal. Mijn zoontje heeft nu de waterpokken, heeft dus slechte eetlust, maar deze ging makkelijk binnen, haha.
Bedankt voor dit recept!
Dank voor je reactie Timi, Fijn dat hij dit toch nog lustte :-)
Ik zie nu pas dat het recept al een paar jaar oud is, haha, maar heb ‘m vorige week gemaakt en was heerlijk. Heb de dadels vervangen door gedroogde abrikozen. Was heerlijk!
Hoi Rianne, Dank voor je reactie :-) Ook oude recepten zijn nog steeds leuk om te maken.
Heel lekker recept! Heb het gisteren uitgeprobeerd. Lekker & gezond!!
Ik had wel de cacao nibs vervangen door gewone melkchocolade stukjes, maar dit ging ook prima.
Groetjes!
Klinkt ook goed Eveline. Fijn dat het zo in de smaak valt!
Waauw wat een heerlijk recept! Echt smullen!
Ik heb hem gebakken in een klein tulband bakblik waardoor hij echt mooi hoog geworden is. Ik kan er 16 plakjes uithalen. Heb berekend; 93kCal per plak. Ik deel het even, mochten er nog meer mensen benieuwd naar zijn.
Ik ga als hij helemaal is afgekoeld een voorraadje invriezen, lekker makkelijk om doordeweeks een lekker en verantwoord tussendoortje voor het grijpen te hebben!
Hee Babette, Dank voor je fijne reactie en toevoeging!
Deze is echt geweldig lekker!!
Super om te lezen :-)
Ontdekte na het bakken dat het een appelcake is. ( appel vergeten) Wel twee bananen, twee eieren, scheutje melk, walnoten, dadels en4 fijn gesneden blokjes pure chocolade. Bakblik voor een halfje brood gebruikt ( mooi hoog gerezen). Het beslag gemaakt ( de melk voor iets meer vloeibaar toegevoegd) Kaneel ook vergeten ( volgende keer dan maar) Door het beslag de walnoten, dadels en chocolade geschept. Ongeveer 40 minuten in de oven gehad. Heerlijk recept. Stap zo op de racefiets , lekker een plakje mee voor de energie. Cake zeker nog eens maken. Bedankt voor het lekkere recept.
Hee Sjoerd, Klinkt goed! Succes met fietsen straks.
Hallo,
Ik had niet voldoende dadels in huis en die heb ik voor de helft vervangen door gedroogde vijgen. En met amandelmeel ipv amandelen. Ik gebruik je recept als basis en varieer per keer. Hij is heerlijk!
Ik wil deze cake maken.Je noemt een keukenmachine. Bedoel je de KitchenAid met menggarde of een machine met ronddraaiende messen?
Hoi Marja, een machine met ronddraaiende messen. Groetjes, Suzanne