Als ik vrij ben vind ik het erg ontspannend om dingen te gaan bakken. Ik vind het fijn om met mijn handen bezig te zijn en even niet te hoeven nadenken. Hier een geslaagd recept voor havermout appelcake die ik op vrije maandagochtend heb bedacht en die gewoon in 1 keer goed gelukt is. Laten jullie mij weten hoe die smaakte?

Wat heb je nodig voor 1 cake?

keukenmachine, cakeblik

voor de vulling:

  • 1 appel, in kleine stukjes
  • 60 gram rozijnen, 30 minuten geweekt in warm water
  • kaneel
  • 2 eetlepels cacao nibs (stukjes rauwe chocolade)

voor het beslag:

  • 2 bananen
  • 120 gram ontpitte dadels
  • 100 gram havermout
  • 1 biologisch ei
  • 50 gram amandelen
  • 1 theelepel zuiveringszout (baking soda)
  • roomboter, om het cake blik in te vetten

Hoe maak je deze cake?

  1. Verwarmde oven voor op 180 graden. Vet het cakeblik in met roomboter.
  2. Meng de geweekte rozijnen met de stukjes appel en cacao nibs in een schaal en strooi er lekker veel kaneel over. Meng alles goed door elkaar.
  3. Doe de dadels samen met de amandelen, de bananen en de havermout in de keukenmachine. Meng dit tot een egale massa. Voeg daarna het ei en het zuiveringszout toe en draai de keukenmachine nog 30 seconden rond.
  4. Schep het appel mengsel door het beslag heen. Zorg dat het mengsel goed door het gehele beslag is verdeeld.
  5. Schep het beslag in het blik. Zorg dat het beslag goed verdeeld is en strijk het nog even glad met de achterkant van een eetlepel.  Nu kan  de cake de voorverwarmde oven in voor 30 minuten. Hier is de saté prikker ook weer een handig hulpmiddel, als je de prikker schoon uit het beslag kan halen dan is je cake goed. Laat de cake goed afkoelen, voordat je hem uit het blik haalt.

Eet smakelijk! met een goede kop koffie smaakt deze cake helemaal lekker.

Havermout cake

Havermout cake

Volg mij al via Facebook & Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |