Vandaag een makkelijk recept voor lekkere havermoutkoekjes van een collega blogger.

Hallo mijn naam is Anne. Ik woon in Amsterdam en ik hou van reizen en goed eten.

Op mijn website blog ik over deze twee passies.
Ik hield ik altijd al van koken en bakken. De laatste tijd ben ik me meer gaan richten op gezond eten. Ik haal enorm veel inspiratie voor gezonde gerechten van websites en instagram, en dat hoop ik terug te kunnen doen met mijn blog. Alle recepten op mijn website zijn zonder suiker en vlees, en sommige zijn zelfs veganistisch of glutenvrij. Ik hoop dat mijn recepten je inspireren om goed voor jezelf te zorgen door goed te eten.

Ik deel vandaag graag het recept van mijn gezonde havermout koekjes hier op puursuzanne.nl.
Is er een betere combinatie dan ‘koekjes’ en ‘gezond’? Waarschijnlijk niet! Deze koekjes zijn veganistisch, glutenvrij, suikervrij (zonder toegevoegde suikers) en alhoewel je geen boter of olie nodig hebt zijn ze toch lekker smeuïg. Dat komt omdat deze koekjes een van mijn favoriete ingrediënten bevat: pindakaas! Ik gebruikte een 100% pinda pindakaas, dus zonder andere ingrediënten. Je kan ook voor een andere notenpasta kiezen. Door de havermout hebben de koekjes een lekkere krokante korst.

Het recept is voor 8 koekjes.
Ingrediënten:

  • 1 banaan
  • 50 gram havermout
  • 20 gram amandelen (of andere noot), fijngesneden
  • 20 gram geraspte kokos
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 1 eetlepel cacao nibs

Hoe maak je deze koekjes?

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
  2. Meng alle ingrediënten in een keukenmachine. Bekleed een pakplaat met bakpapier. Gebruik twee lepels om 8 hoopjes van het deeg te maken op het bakpapier. Je kan de koekjes plat maken met de bolle kant van een lepel.
  3. Bak de koekjes 15 minuten in de voorverwarmde oven. Je kan ze een dag of vier bewaren een in afgesloten bakje.

Eet smakelijk!

cookies annetravelfoodie

Je kan een kijkje nemen op mijn website (www.annetravelfoodie.com) of neem een kijkje op mijn instagram account (@anne_travel_foodie)