Vandaag deel ik met jullie opnieuw de havermoutmuffins met blauwe bessen. Ik ben de afgelopen weken heel veel “oude” recepten onder het stond aan het halen, dit omdat ze het verdienen om weer even in de spotlight te staan en even wat nieuwe frisse foto’s kunnen gebruiken. En dat is ook het geval bij deze havermoutmuffins met blauwe bessen.
Het is een super lekker voedzame muffin. Heerlijk om ‘s avonds om de bank te zitten met een kop thee en zo’n heerlijke muffin.
Recept: Havermoutmuffins met blauwe bessen
Wat heb je nodig voor 8 havermoutmuffins?
8 muffins vormpjes of een muffinblik, een keukenmachine en een oven
Voor het beslag:
- 2 bananen
- 100 gram havermout
- 1 eetlepel lijnzaad
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 eetlepel kokosrasp
- 2 theelepels kaneel
- scheut spa rood
- theelepel baking soda
- scheutje citroensap
- 80 gram blauwe bessen, kunnen ook diepvries blauwe bessen zijn
Hoe maak je deze heerlijke muffins?
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de bananen, havermout, lijnzaad, kokosolie, kokosrasp en kaneel in de keukenmachine en laat de machine draaien tot er een egaal beslag ontstaat.
- Voeg er daarna een scheut spa rood in. Hierdoor wordt het beslag lekker luchtig. Zet daarna heel even de keukenmachine aan en voeg daarna de baking soda en het citroensap toe. Nog heel even draaien zodat alles goed gemengd is.
- Schep de blauwe bessen door het beslag.
- Verdeel het het beslag over 8 muffinvormpjes en zet de vormpjes voor 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat ze daarna goed afkoelen.
Geniet ervan!
Volg je mij al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.
- Vegan chocolademousse van silken tofu - 11/12/2023
- Vegan aardappelgratin - 10/12/2023
- Vegan cake met chocolade - 10/12/2023
Hm, ziet er heerlijk uit, toffe foto’s heb je ook gemaakt! Ik heb alweer veel te lang geen havermoutmuffins gegeten, moet ik echt weer eens doen. Ik maak ze vaak met appel, kaneel en rozijnen er doorheen, één van mijn favo combinaties, ook lekker :)
Is ook mijn favoriet en die combi al zo vaak gemaakt dat het tijd werd voor iets nieuws.
Yum! Ik heb nu ook al een paar keer gezonde muffins gemaakt, alleen doe ik dat dan met spelt – maar eens met havermout proberen!
Klopt Samira maar had geen zin om reclame te maken voor een merk.
Haha geeft niet!
Ik heb ze gemaakt en ze smaken erg goed! Zo goed dat ik ze een volgende keer een maatje groter wil maken! Dat moet wel lukken toch of zou het inzakken?
Ik denk dat dat prima kan hoor. Gewoon proberen :-)
Hoi Suzanne,
De muffins zien er erg lekker uit.
Ik ga de muffins zeker maken.
Ik heb via het voedingscentrum een app dat je een eetdagboek bij kan houden. Ik at heel gevarieerd, ook smooties. Maar bij die app zag ik
dat ik dan tekort calorien binnen
kreeg. Dus nu ben ik weer meer
speltbrood gaan eten. Let je op je calorien of eet je wat je lekker en
gezond vind. Ik vind dat je leuke gevarieerde recepten op je site hebt staan .
Groetjes, Marloes
Dit lijkt me echt onwijs lekker, snel es maken! Maar zou het recept ook werken zonder dat scheutje water met koolzuur? Ik heb dat zelden in huis.
Dat kan zeker. Alleen wordt het dan minder luchtig maar een keer compacte muffin.
Waar kan ik de backing soda kopen?
Of wat is de vervanger voor.
Kun je ook wat anders dan backing soda gebruiken om het luchtig te houden ?? Ik krijg er zo’n buikpijn van
Erg lekkere muffins. Een deel gemaakt met cacoa en een deel met pure chocolade. Ik denk dat deze muffins ook lekker zijn met frambozen.
Mmmm klinkt goed!
Deze muffins gemaakt met frambozen ipv bosbessen, ook erg lekker!
Klinkt goed!
Echt heerlijke muffins, ik heb ze al twee keer gemaakt! Ik heb alleen lijnzaadolie gebruikt i.p.v. lijnzaad, die had ik niet in huis maar het smaakt goed !
Groetjes, Hilde
Fijn om te lezen Hilde :-)