Vandaag is het tijd voor havermout muffins met blauwe bessen.Bedankt voor alle leuke reacties op mijn vorige blog. Het thema van deze week tijdens de #30voeljefit challenge is nog steeds suikervrij. Ik merk dat er in de facebookgroep veel vragen voorbij komen over tussendoortjes. Wat zijn suikervrije tussendoortjes? Wat kan ik “snoepen” als ik lekkere trek heb? Ik heb dat ook zelf aan het begin van mijn zoektocht naar gezond eten als lastig ervaren. Ik ging daarom aan de slag om weer een nieuw verantwoord tussendoortje te bedenken. Ik trakteer jullie vandaag op een heerlijke recept zonder toegevoegde suikers en ook voor de veganisten onder ons is het erg geschikt. Ik heb gekozen om de basis van havermout te maken omdat havermout voedzaam, betaalbaar en makkelijk verkrijgbaar is.

Wat heb je nodig voor 8 havermout muffins?

8 muffins vormpjes, een keukenmachine en een oven

Voor het beslag:

  • 2 bananen
  • 100 gram havermout
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 eetlepel kokosrasp
  • 2 theelepels kaneel
  • scheutje water met koolzuur
  • theelepel baking soda
  • scheutje citroensap

Voor de vulling:

  • 80 gram Hollandse blauwe bessen (uiteraard Hollandse want #samensterk stopt niet)
  • een eetlepel rauwe cacao als je het recept vegan en suikervrij wilt houden
  • Of 3 blokjes pure chocolade in kleine stukjes gesneden (niet suikervrij en niet vegan)

Hoe maak je deze heerlijke muffins?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Doe de bananen,  havermout, lijnzaad, kokosolie, kokosrasp en kaneel in de keukenmachine en laat de machine draaien tot er een egaal beslag ontstaat.
  3. Voeg er daarna een scheutje water met koolzuur in (ongeveer 3 dopjes). Hierdoor wordt het beslag lekker luchtig. Deze geweldig tip kwam ik tegen op instagram. Echt super bedankt Zunette! Zet daarna heel even de keukenmachine aan en voeg daarna de baking soda en het citroensap toe. Nog heel even draaien zodat alles goed gemengd is.
  4. Schep de blauwe bessen en de chocolade door het beslag heen.
  5. Verdeel het het beslag over 8 muffinvormpjes en zet de vormpjes voor 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Laat ze daarna goed afkoelen. Erg lekker met een kop koffie uiteraard zonder suiker ;-)
Geniet ervan! Ik hoor graag of ze jou ook zo goed hebben gesmaakt.

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |