Vandaag deel ik met jullie opnieuw de havermout muffins met blauwe bessen. Ik ben de afgelopen weken heel veel “oude” recepten onder het stond aan het halen, dit omdat ze het verdienen om weer even in de spotlight te staan en even wat nieuwe frisse foto’s kunnen gebruiken. En dat is ook het geval bij deze havermout muffins met blauwe bessen.

Het is een super lekker voedzame muffin. Heerlijk om ‘s avonds om de bank te zitten met een kop thee en zo’n heerlijke muffin.

Recept: Havermout muffins met blauwe bessen

Wat heb je nodig voor 8 havermout muffins?

8 muffins vormpjes of een muffinblik, een keukenmachine en een oven

Voor het beslag:

  • 2 bananen
  • 100 gram havermout
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 eetlepel kokosrasp
  • 2 theelepels kaneel
  • scheut spa rood
  • theelepel baking soda
  • scheutje citroensap
  • 80 gram blauwe bessen, kunnen ook diepvries blauwe bessen zijn

Hoe maak je deze heerlijke muffins?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de bananen, havermout, lijnzaad, kokosolie, kokosrasp en kaneel in de keukenmachine en laat de machine draaien tot er een egaal beslag ontstaat.
  3. Voeg er daarna een scheut spa rood in. Hierdoor wordt het beslag lekker luchtig. Zet daarna heel even de keukenmachine aan en voeg daarna de baking soda en het citroensap toe. Nog heel even draaien zodat alles goed gemengd is.
  4. Schep de blauwe bessen door het beslag.
  5. Verdeel het het beslag over 8 muffinvormpjes en zet de vormpjes voor 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Laat ze daarna goed afkoelen.
Geniet ervan! 

havermout muffins - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

Latest posts by Suzanne (see all)