Ja daar is weer de Foodblog Swap. Voor wie het nog niet weet: een groep foodbloggers die elke maand een gerecht van elkaars blog kookt. Deze maand mocht ik koken van de blog van Carine:  Proeven op zondag.  Carine haar recepten zijn bijna allemaal geïnspireerd op het boek De Voedselzandloper van Kris Verburgh. Ik ben erg blij dat ik van deze blog mocht koken, omdat ik zelf ook groot fan ben van dit boek. Er staan zoveel recepten op de blog van Carine dat ik het lastig kiezen vond. Uiteindelijk heb ik gekozen voor havermoutkoekjes met chocolade. Ze zijn echt perfect want ze worden echt lekker knapperig en dat heb ik zelf eerder nog niet gehad met havermoutkoekjes. Ze zijn zo lekker dat je echt zin hebt om ze allemaal tegelijk op te eten. Ik had de koekjes ’s avonds gebakken met het idee om ze de volgende dag als tussendoortje mee te nemen naar het werk. Helaas hebben ze de volgende dag niet gehaald. Je bent dus gewaarschuwd!

Wat heb je nodig voor 8 perfecte havermoutkoekjes?

keukenmachine, oven, bakpapier

  • 1 banaan
  • 90 gram havermout
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 50 gram stukjes pure chocolade
  • halve theelepel baking soda
  • 2 theelepels palmsuiker

Hoe maak je ze? 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bekleed het rooster met bakpapier
  3. Doe alle ingrediënten behalve de chocolade in de keukenmachine en meng dit tot een stevig en egaal deeg. Schep daarna de stukjes chocolade door het beslag heen.
  4. Maak balletjes van het deeg en druk deze plat op het bakpapier. Ik haalde er acht koekjes uit.
  5. Bak de koekjes in 25 minuten goudbruin!

Ik ben benieuwd hoelang jij ze kunt laten staan! 

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

Latest posts by Suzanne (see all)