Zo na de radiostilte van mijn kant is het de allerhoogste tijd om weer een recept met jullie te delen. Zo fijn dat ik nu op mijn nieuwe site mijn allereerste recept kan plaatsen. Twee jaar geleden lanceerde ik puursuzanne.nl en startte deze lancering met kwarkbrood. Dit kwarkbrood viel zo ontzettend in de smaak dat ik daar een nieuwe versie op wilde maken. Ik kreeg namelijk ook regelmatig de vraag of het speltmeel vervangen kon worden. En bedacht me waarom maak ik er dan ook geen kleine versie van? Kleine broodjes die je makkelijk mee kunt nemen en gemakkelijk kunt invriezen.
Ik kwam toen op dit recept voor glutenvrije kwarkbroodjes. Het zijn kleine broodjes met kwark en rozijnen op basis van amandel- en boekweitmeel die in een muffinblik gebakken worden. Waarom bak ik deze broodjes in een muffinblik? Omdat de kwarkbroodjes dan een mooiere vorm hebben. Jij kunt de broodjes natuurlijk ook gewoon zonder vorm bakken. Je kunt dan bolletjes maken van het deeg met een lepel en dit dan op een bakplaat met bakpapier afbakken. Erg lekker met een beetje boter. Lekker als tussendoortjes maar ook erg lekker om mee te nemen in jouw lunchbox. Je kunt de kwarkbroodjes een aantal dagen bewaren in een afgesloten blik in de koelkast.
Recept: kwarkbroodjes
Wat heb je nodig voor 12 kwarkbroodjes?
een muffinblik met plek voor 12 muffins of 12 muffin vormpjes, mengkom
- 100 gram boekweitmeel
- 150 gram amandelmeel
- 250 gram kwark
- halve theelepel vanille poeder
- eetlepel koekkruiden
- 1 rijpe banaan
- 1 ei
- theelepel baking soda
- 100 gram rozijnen, 10 minuten laten wellen in warm water
- roomboter om het muffin blik in te vetten
Hoe maak je deze kwarkbroodjes?
- Vet het muffinblik in met roomboter zodat de broodjes straks niet gaan plakken aan het blik.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Prak een banaan heel fijn op een bord. Doe de banaan in een mengkom.
- Doe hierbij de kwark en het ei en roer goed door. Voeg nu de amandelmeel toe en roer goed door. Nu kan het boekweitmeel erbij en roer weer goed door. Als laatste meng je vanillepoeder, de koekkruiden en de baking soda erdoor heen. Zorg dat alles goed gemengd is.
- Schep nu de rozijnen door het beslag heen. Het beslag is nu klaar je kunt het nu in de muffinvormpjes scheppen. Zorg ervoor dat het muffinblik goed is ingevet.
- Nu kan het muffinblik de oven in. Bak de kwarkbroodjes 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Smullen maar!
Meer inspiratie nodig voor in de lunchbox? Bestel dan mijn e-book “Gezond en lekker eten op kantoor”.
- Vegan aardappelgratin - 10/12/2023
- Vegan cake met chocolade - 10/12/2023
- Granola met cranberry’s - 07/12/2023
ze zien er heerlijk uit!
Ga deze zeker uitproberen,lijkt mij heerlijk.Kun je ze ook invriezen,of komt dat de smaak niet ten goede?
Ik denk dat het wel kan maar nog niet getest. Smaakt verandert altijd iets door invriezen.
Ik heb ze vanmiddag gemaakt en ze zijn erg lekker.Had geen kwark in huis maar wel griekse yoghurt,en dat smaakt ook prima.Heb de helft ingevroren zodat mijn dochter ,die gluten en suikervrij eet ze volgende week ook kan proeven.Bedankt voor het delen van je recept.
En jij bedankt voor je fijne reactie Janke.
Heb ze net gemaakt. Simpel maar erg lekker. Ik heb speltmeel en kikkererwtenmeel gebruikt
Klinkt goed!
Hoi!
Het lijkt mij een heerlijk recept! Ik heb alleen 1 vraagje. Ik vind bananen heel erg lekker, maar zodra ze zijn gebakken of in de oven vind ik ze niet heel lekker. En tegenwoordig zit bijna in ieder gezond recept een banaan. Wat zou ook een gezonde vervanger kunnen zijn voor een banaan in zo’n recept?
Je proeft geen banaan. Ik heb dit er aan toegevoegd om het zoet te maken. Je zou ook 3 eetlepels appelmoes kunnen toevoegen.Dat maakt het ook lekker zoet :-)
Wat is een lekker alternatief voor rozijnen?
cranberries, stukjes dadels, kleine stukjes abrikoos, stukjes walnoten of stukjes chocolade?
Ziet er geweldig uit! Dient de banaan behalve om het zoeter te maken ook voor iets anders of kun je het weglaten?
Weglaten kan maar een zoete toevoeging mis je dan.