Ik ben een echte zoetekauw. Als het even kan eet ik elke dag bonbons, chocolade-ijs, taart, koekjes en méér. Ik ben zo iemand die het liefst gelijk na het eten een stukje chocola neemt.. Helaas zijn al die lekkere dingen niet zo gezond en word ik er ook niet bepaald dunner van. Daarom maak ik graag zelf gezonde snacks. Het liefst een hele voorraad op zondag waar ik dan de rest van de week mee kan doen. Zo weet ik zeker dat ik niet toch aan een reep Milka oreo begin als ik uitgehongerd van school kom! Hieronder mijn vijf favoriete zoete snacks. Get inspired!

Aardbeien met pure chocolade

Dit heeft geen uitleg nodig toch? Lekker met verschillende toppings zoals: geraspte kokos, gehakte amandelen of pistachenoten. Zie hieronder hoe ik ze maak!

 

De chocoballs van Rens Kroes.

Hmm, deze zijn echt to die for! Ze zijn het lekkerst als je ze net gemaakt hebt, liefst met Medjool dadels. Heel vullend en ze smaken naar chocoladepasta. Klik hier op de link voor het recept.

 

Zelfgemaakte taart!

Sinds kort ben ik mijn eigen bedrijfje gestart in het verkopen van suiker-, gluten- en lactosevrije taartjes. Na veel trial-and-error is het me eindelijk gelukt een gezonde en vooral lekkere cheesecake te maken! Inmiddels heb ik 6 smaken cheesecake (een voorbeeldje hiervan zijn de mango kokos bites waarvan het recept ook op deze blog staat!) in het assortiment en laatst is daar ook een gezonde appeltaart aan toegevoegd. Jum! Niet te vaak natuurlijk, want hoewel er geen suiker, gluten of lactose inzit, zitten er in deze taartjes wel genoeg calorieën! Voor sneakpeeks van mijn taartjes kun je op mijn instagram account kijken: @Nathaliewilmsen.

De fruitsalade van Foodgloss

Het recept vind je in het filmpje hier. Super lekkere combinatie van mango, appel en banaan met een dressing van citroensap, honing, geroosterde kokos en verse munt. Echt uitproberen deze zomer!

 

 

 

Een lekkere zoete smoothie

Bijvoorbeeld een groene, met ananas, mango, banaan, sinaasappelsap, spinazie en verse munt. Of wat dacht je van een knalroze smoothie met framboos, Griekse yoghurt, banaan en sinaasappelsap? In zo’n leuke jar met een gestreept rietje erbij, best een feestje!

 


Ik hoop dat jullie weer nieuwe ideetjes opgedaan hebben voor jullie eigen gezonde snacks! Heb je zelf nog goede tips voor mij? Laat het me weten in de reacties.

Liefs,  Nathalie
Latest posts by Nathalie (see all)