Vorige week kwam mijn nieuwe blog online en tijdens het werken aan mijn nieuwe blog schrok ik een beetje van de oude blogs die ik had gemaakt. Ik moest lachen om de oude blogs en dan vooral om de foto’s die ik gemaakt had.  De meeste foto’s zijn toen ik net begon gemaakt met met mijn oude iPhone 4. Terwijl ik nu mijn foto’s maak met met een camera. Ook gaf ik er niks om als er al wat schemering was terwijl ik nu mijn foto’s altijd bij daglicht maak. Het lijk mij een goedmoment om oude recepten wat meer aandacht te geven en er nieuwe foto’s bij te maken. Vandaag het vernieuwde recept van de pastinaak chips uit  2013. Ik maak dit keer de pastinaak chips in de Airfryer. Heb je dit apparaat niet? Je kunt de pastinaak chips ook in de oven maken.

pastinaak - www.puursuzanne.nl

Wat heb je nodig voor 1 schaaltje pastinaak chips?

Mengkom, mandoline snijder, airfryer of oven

  • Twee pastinaken
  • grof gemalen zee- of Himalayazout
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • olijfolie

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de Airfryer voor op 180 graden. Snijd de pastinaak in hele dunne schijfjes met een mandoline snijder of een keukenmachine.
  2. Doe de schijfjes pastinaak in een mengkom met een scheut olijfolie. Meng de olijfolie er goed door heen. Bestrooi met de knoflook en paprikapoeder. Meng dit goed door elkaar, zodat de kruiden en de olie goed verdeeld is. Doe naar smaak er nog wat zout over heen.
  3. Doe de pastinaak schijfjes in de airfryer voor 9 minuten. Halverwege even goed schudden.
  4. Heb je geen airfyer doe de schijfes dan in een voorverwarmde oven van 180 graden voor 15 tot 20 minuten. Wel af en toe even kijken dat de pastinaak niet zwart wordt.

Smullen maar!

Met andere kruiden zijn de pastinaak chips natuurlijk ook erg lekker

pastinaak - www.puursuzanne.nl

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)