Pompoen hoort bij de herfst. Ik was eerst nooit zo’n fan van pompoen omdat ik nooit zo goed wist wat ik ermee aan moest. Ik vond het altijd een heel gedoe om een pompoen te snijden. Maar sinds vorig jaar ga ik pompoen steeds meer waarderen. Ik maakte toen al een heerlijke pompoensoep. En ik besloot dat ik dit jaar vaker pompoen ga gebruiken in recepten. Het is namelijk hartstikke lekker en hoort gewoon echt bij de herfst. Ik trap daarom het pompoenen seizoen af met een heerlijke pompoen cake. Ik gebruik in dit recept pompoen blokjes deze vond ik in het vriesvak van de supermarkt. Scheelt weer een slagveld in de keuken.
Wat heb je nodig voor een pompoencake?
- 300 gram pompoen blokjes uit de vriezer
- 120 gram pitloze dadels
- 150 gram havermout
- 160 ml amandelmelk
- 1 eetlepel lijnzaad
- theelepel baking soda
- theelepel appelazijn of citroensap
- 3 theelepel koekkruiden
- een mespuntje biologische vanillepoeder
- 50 gram ongebrande pecannoten, fijn gehakt
- kokosolie om het cakeblik in te vetten of roomboter als je niet 100 % vegan eet.
Hoe maak je het?
- Zorg dat je de pompoen al even hebt laten ontdooien.
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet je cakeblik in.
- Doe de pompoen, de dadels en de havermout in de keukenmachine en laat draaien totdat het een egale massa is. Voeg nu de lijnzaad, de vanillepoeder, de baking soda en de koekkruiden toe. Zet de keukenmachine voor een halve minuut aan zodat alles goed gemengd is. Voeg als laatste de appelazijn en de amandelmelk toe. En meng alles nog even goed door. Schep nu de pecannoten erdoor heen. Zet de keukenmachine NIET meer aan.
- Schep het beslag in een cakeblik. Nu kan die de oven in voor 35 minuten.
- Laat de pompoen cake goed afkoelen voordat je hem uit het blik haalt. Zet een kopje thee of koffie en smullen maar.
Mmmmmm!
Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.
- Vegan kwarktaart - 19/09/2023
- Salade met bloemkool en linzen - 14/09/2023
- Dadelrepen - 12/09/2023
Heerlijk, toevallig heb ik vandaag ook een pompoencake op mijn blog (totaal ander recept dan wel). Die van jou ga ik binnenkort ook proberen, ben echt helemaal blij met het pompoenseizoen!
Bedankt voor het recept, ik heb de cake vandaag gemaakt en het smaakt heerlijk… en dat alles zonder bloem, boter en suiker. geweldig :-)
Super om te lezen :-)
Gisteren heb ik deze pompoencake gemaakt. Erg lekker. Mijn 10-jarige dochter vindt de cake ook erg lekker en heeft vandaag 1,5 plak mee naar school als tussendoortje. Dank je wel!
Dank voor je fijne reactie! Wat zal de rest van haar klas jaloers zijn ;-)
Hallo, ik wil deze cake gaan maken maar zou verse pompoen blokjes willen gebruiken. Moet ik ze dan eerst garen of gebruik ik ze rauw?
Dan wel voorkoken of stomen is nog beter.