Je kent ze vast wel van die raw balletjes gemaakt van dadels. Erg lekker bij de koffie en thee. Ik maak ze ook regelmatig. Toch speelde al langer het idee om er een andere versie van te maken. Maar hoe dan? Toen ik de ongezwavelde gedroogde abrikozen weer zag liggen bij de Turkse supermarkt wist ik het. Ik ga raw balletjes maken met abrikozen. En zie hieronder het resultaat. Ik ben dol op de smaak van gember dus voegde ook een klein stukje verse gember toe. Hou je niet van gember? Laat het dan gewoon weg. Je kunt de balletjes garneren met kokosrasp, rauwe cacao of geschaafde amandelen. Ook zonder garnering zijn ze erg lekker maar zien ze er gewoon wat minder feestelijk uit.

Wat heb je nodig voor 20 kleine balletjes?

een keukenmachine, met een stevig hakmes. Het hakken van noten is te zwaar voor een blender.

  • 150 gram gedroogde abrikozen, ongezwaveld
  • 100 gram amandelen
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • een klein stukje verse gember (1 bij 1 cm)
  • eventueel ter garnering: kokosrasp, rauwe cacao poeder of geschaafde amandelen.

Hoe maak je deze  balletjes?

  1. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine. Laat de keukenmachine draaien tot alles heel fijn is. Het mengsel wordt een beetje plakkerig.
  2. Maak eerst je handen een beetje vochtig met koud water. Draai kleine balletjes van het mengsel. Druk de balletjes goed aan.
  3. Strooi de cacao, de geschaafde amandelen of de kokosrasp in een diep bord. Rol de balletjes door de garnering die je lekker vindt tot ze goed bedekt zijn. Je kunt de balletjes het best bewaren in de koelkast.

Geniet ervan !

Suzanne

Eigenaar van deze blog
Houdt van: goed & lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |

Latest posts by Suzanne (see all)