De herfst is officieel begonnen. Het wordt weer kouder en de zon gaat al eerder onder. Ik moet altijd een beetje wennen als het weer herfst. Ik heb geen hekel aan de herfst maar die overgang maakt me altijd een beetje sloom en heb dan juist veel zin om binnen te zitten. Lekker op de bank met mijn favoriete serie, een pot thee en iets lekkers. En dat lekkers maak ik het liefst zelf. Ik ben dol op speculaaskruiden doe het liefst door al mijn baksels maar om in de zomer speculaas muffins te delen vind ik een beetje gek. Gelukkig is het nu herfst, een goed moment om mijn favoriete speculaas muffins met jullie te delen.

Wat heb je nodig voor 8 muffins?

  • 150 gram amandelmeel
  • 2 rijpe bananen, zorg dat ze goed rijp zijn!
  • 2 biologische eieren
  • 5  grote (medjoul) dadels zonder pit, heel fijn gesneden
  • 3 eetlepels kokosolie, gesmolten
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 1 theelepel vanillepoeder (merg van een vanillestokje)
  • eetlepel citroensap
  • theelepel baking soda
  • snuf zeezout
  • eventueel geschaafde amandelen om te garneren.

Hoe maak je deze speculaas muffins?

een kom, een handmixer en muffin vormpjes.

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. En zet op een bakplaat 8 papieren muffinvormpjes klaar.
  2. Prak de twee bananen heel fijn. Voeg de eieren toe en ga het mixen tot het een egale luchtige massa is geworden. Voeg nu de kokosolie en de citroen sap erbij en mix dit ook weer goed door elkaar. Nu kun je de overige ingrediënten er aan toe voegen. Mix het daarna nog twee minuten goed door, zodat alles echt goed gemengd is.
  3. Vul de 8 vormpjes met het beslag en garneer ze eventueel met geschaafde amandelen.  Zet de muffins 30-35 minuten in de voorverwarmde oven. Goed af laten koelen en smullen maar.

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Eigenaar van deze blog
Houdt van: goed & lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |

Latest posts by Suzanne (see all)