Yeeah vandaag weer een super leuke gastblog met een heerlijk recept. Vandaag deelt Kim van de super leuke hippie/ groene blog: Green Gypsy  een heerlijke recept voor vanille muffins met frambozen. Zondag is bakdag toch? Lees de blog en spring daarna de keuken in om deze muffins te gaan bakken. 

Als ik eraan denk hoe ik vroeger at, dan kan ik me daar echt helemaal niets meer bij voorstellen! Pizza (diepvries) stond wekelijks op het menu, net als tosti’s als avondeten of gewoon een broodje ei. Nog een favoriet: soep uit een zak.

Dit duurde zo even tijdens mijn studententijd, totdat ik afgestudeerd was en ik in de specerijen ging werken. Pas toen kwam ik erachter dat de voeding die wij kopen in de supermarkt helemaal niet zo goed is als we denken! Heb je wel eens gekeken wat er in een zakje kipkruiden zit bijvoorbeeld?

Het is wat mij betreft helemaal niet nodig dat er iets in zit wat ervoor zorgt dat de kruiden mooi los blijven, een bepaalde kleur hebben, altijd dezelfde prijs hebben en het hele jaar door hetzelfde smaken. Naarmate ik me er meer in ging verdiepen, hoe meer ik pure producten ben gaan waarderen.

Uiteindelijk kon ik bijna niet anders meer, dan over mijn ideeën schrijven. Zo is Green Gypsy ontstaan. Hierop schrijf ik niet alleen over pure voeding, maar ook over een groene hippie lifestyle, waarbij ik je meeneem in mijn groene, bewuste leven waarin ik dans op mijn blote voeten.

Ik ben heel enthousiast om dit pure recept voor vanille muffins met frambozen op de super leuke blog van Suzanne met jullie te delen. Veel bakplezier!

Teff

Voor deze muffins heb ik teffmeel gebruikt. Teff is van oorsprong glutenvrij. Teff is afkomstig van de grassoorten en bevat veel ijzer en calcium en langzaam verteerbare koolhydraten, waardoor je langer het gevoel hebt dat je genoeg hebt gegeten.

Het is moeilijk om van teff bijvoorbeeld brood te maken, maar koekjes en muffins kan prima. Tot voor kort werd teff vooral in Ethiopië gegeten, maar door de gezonde eigenschappen wordt teff hier ook steeds populairder. Je kunt het bij de meeste supermarkten kopen.

 

Wat heb je nodig om 6 tot 8 muffins te maken?

muffinvormpjes, muffinblik

  • 140 gram teffmeel
  • 40 gram amandelmeel
  • 2 eieren
  • 125 ml amandelmelk
  • 75 gram frambozen
  • 3 eetlepels honing
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel vanillepoeder / 2 vanillestokjes

 

En nu?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de muffinvormpjes in het muffinblik. Verdeel 2/3 van de frambozen over de muffinvormpjes. Voeg nu alle overige ingrediënten bij elkaar in een kom, behalve de rest van de frambozen. Mix het goed door elkaar, totdat het een gelijkmatige massa is.

Gebruik je vanillestokjes in plaats van vanillepoeder? Snijd dan de vanillestokjes in de lengte open, maar snijd ze niet helemaal door. Vouw het stokje open en schraap dan met een lepeltje de binnenkant van de vanille uit het stokje.

Verdeel nu de massa over de cupcakevormpjes. Duw nu als laatste de frambozen in het beslag.

Bak de muffins in 30 minuten gaar. Als de muffins klaar zijn, haal ik ze altijd uit het blik, om ervoor te zorgen dat de onderkant mooi opdroogt.

Geniet ervan!

Gastredacteur

Dit account wordt gebruikt door gastredacteurs. Deze mensen schrijven met veel plezier over een gezonde(re) en groene(re) levensstijl.