Zondag is bakdag. Het is echt al veel te lang geleden dat ik een lekker bakrecept met jullie heb gedeeld. Lezeres Ilona stuurde mij vorige week een e-mail waarin ze aangaf dat zij de havermout appelcake heel vaak maakte maar dat zij in plaats van eieren, water en lijnzaad toevoegde. Zij eet namelijk volledig vegan.  Zij bracht mij op het idee om een vegan versie te maken van de havermout appelcake. Ik heb het recept iets veranderd en uiteraard de eieren weggelaten. Het resultaat is super lekker. Heerlijk om met dit herfstachtige weer op de bank te kruipen met een stuk havermoutcake en een kopje koffie of thee.

Heb jij ook een recept wat jij graag wilt terugzien op Puur Suzanne? Stuur mij dan een e-mail via info@puursuzanne.nl.

Wat heb je nodig voor deze vegan appelcake ?

  •  4 rijpe bananen (ze moeten echt goed rijp zijn)
  • 2 grote pitloze dadels
  • 100 gram havermout
  • 1 eetlepel (gebroken) lijnzaad
  • theelepel baking soda
  • scheutje citroensap
  • een mespuntje biologische vanillepoeder
  • 50 gram ongebrande walnoten , fijn gehakt
  • 1 appel, in kleine stukjes
  • 60 gram rozijnen, 30 minuten geweekt in warm water
  • kaneel
  • kokosolie om het cakeblik in te vetten of roomboter als je niet 100 % vegan eet.

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet je cakeblik in.
  2. Meng de geweekte rozijnen met de stukjes appels in een schaal en strooi er lekker veel kaneel over. Schep de fijngehakte walnoten erbij. Meng alles goed door elkaar.
  3. Doe de bananen, de dadels en de havermout in de keukenmachine en laat draaien totdat het een egale massa is. Voeg nu de lijnzaad, de vanillepoeder, de baking soda en de citroensap toe. Zet de keukenmachine voor een halve minuut aan zodat alles goed gemengd is. Schep nu het appelmengsel erdoor heen. Zet de keukenmachine niet meer aan.
  4. Schep het beslag in een cakeblik. Nu kan de cake de oven in voor 35 minuten.
  5. Laat de appelcake goed afkoelen voordat je hem uit het blik haalt.

Geniet ervan!

vegan appelcake

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |

Latest posts by Suzanne (see all)