Yeaah vandaag is de aftrap van de #zomerfit challenge. Hopelijk hebben jullie er net zoveel zin in als ik. De boodschappen zijn binnen en het is tijd om te knallen met zijn allen. Mijn eerste recept voor tijdens de #zomerfit challenge is een heerlijk vegan bananenbrood. Vegan houdt in dat er geen dierlijke producten zijn toegevoegd. Het bananenbrood is dus zonder eieren gemaakt. Het recept past daarom bij plantaardig maandag. Maak dit bananenbrood vandaag nog en je hebt een heerlijk tussendoortje voor heel de week.

Wat heb je nodig?

  •  4 rijpe bananen (ze moeten echt goed rijp zijn)
  • 120 gram pitloze dadels
  • 100 gram havermout
  • 1 eetlepel (gebroken) lijnzaad
  • 1 eetlepel kokosrasp
  • theelepel baking soda
  • theelepel koekkruiden
  • een mespuntje biologische vanillepoeder
  • 50 gram ongebrande walnoten, fijn gehakt
  • 20 gram cacao nibs (rauwe cacao stukjes)
  • kokosolie om het cakeblik in te vetten of roomboter als je niet 100 % vegan eet.

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet je cakeblik in.
  2. Doe de bananen, de dadels en de havermout in de keukenmachine en laat draaien totdat het een egale massa is. Voeg nu de lijnzaad, de kokosrasp, de vanillepoeder, de baking soda en de koekkruiden toe. Zet de keukenmachine voor een halve minuut aan zodat alles goed gemengd is. Schep nu de walnoten en de cacao nibs erdoor heen. Zet de keukenmachine NIET meer aan.
  3. Schep het beslag in een cakeblik. Nu kan die de oven in voor 35 minuten.
  4. Laat het bananenbrood goed afkoelen voordat je hem uit het blik haalt.

 

Mmmmm smullen. Laten jullie mij weten hoe die gesmaakt heeft?

 

Volg je mij al via Facebook & Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Eigenaar van deze blog
Houdt van: goed & lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |

Latest posts by Suzanne (see all)