Mijn favoriet tussendoortje is: vegan bananenbrood. Vegan houdt in dat er geen dierlijke producten zijn toegevoegd. Het bananenbrood is dus zonder eieren gemaakt. Ik eet steeds vaker plantaardig en heb daarom ook al aardig wat vegan recepten op mijn blog staan. Ik wil daarmee laten zien dat vegan eten vooral heel lekker is! Maak dit bananenbrood vandaag nog en je hebt een heerlijk tussendoortje voor heel de week.

Recept: Veganbananenbrood

Wat heb je nodig?

  •  4 rijpe bananen (ze moeten echt goed rijp zijn)
  • 120 gram pitloze dadels
  • 100 gram havermout
  • 1 eetlepel (gebroken) lijnzaad
  • 1 eetlepel kokosrasp
  • theelepel baking soda
  • 2 theelepel koekkruiden
  • een mespuntje biologische vanillepoeder
  • 50 gram ongebrande walnoten, fijn gehakt
  • margarine om het cakeblik in te vetten

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet je cakeblik in.
  2. Doe de bananen, de dadels en de havermout in de keukenmachine en laat draaien totdat het een egale massa is. Voeg nu de lijnzaad, de kokosrasp, de vanillepoeder, de baking soda en de koekkruiden toe. Zet de keukenmachine voor een halve minuut aan zodat alles goed gemengd is. Schep nu de walnoten erdoor heen. Zet de keukenmachine NIET meer aan.
  3. Schep het beslag in een cakeblik. Nu kan die de oven in voor 35 minuten.
  4. Laat het bananenbrood goed afkoelen voordat je hem uit het blik haalt.
Mmm smullen. Laten jullie mij weten hoe die gesmaakt heeft?

Bananenbrood

Volg Puur Suzanne ook op Pinterest en sla daar dit recept op! 

Bananenbrood

Wil je starten met een gezonde levensstijl? Bestel dan mijn nieuwste e-book: Eat Good, Feel Good. 

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)