Zondag is bakdag. Heerlijk om op zondagochtend een cake te bakken. Ik vind dit echt pure ontspanning. Ik snijd dan elke dag een plakje af en heb zo voor de komende dagen een gezond tussendoortje. Zo lag ik  een paar weken geleden op zondagochtend te bedenken wat ik zou gaan bakken. Het zouden speculaas koekjes worden. Totdat ik een heerlijk goudbruin bananenbrood van Food Bandits voorbij zag komen.  Gelukkig had ik alles in huis en kon ik gelijk aan de slag. Ik vroeg aan Dennis wat zal ik als vulling doen in het bananenbrood? Hij zei: stukjes pure chocolade en walnoten. Ja hij snapt het ;-) Dit bananenbrood is makkelijk te maken en ook nog eens glutenvrij.

Wat heb je nodig voor dit bananenbrood? 

  • 3 rijpe bananen
  • 3 biologische eieren
  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram kokosrasp
  • 3 eetlepels volle yoghurt (ik gebruikte griekse yoghurt)
  • een scheut ahornsiroop, als de bananen nog niet rijp genoeg zijn.
  • theelepel baking soda
  • paar druppels citroensap
  • 50 gram walnoten, fijngehakt
  • 40 gram (meer mag natuurlijk altijd) pure chocolade, in kleine stukjes
  • roomboter of kokosolie om het bakblik in te vetten

Hoe maak je dit heerlijke bananenbrood?

een kom en een cakeblik

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet het cakeblik in.
  2. Prak de bananen in een kom. Voeg de yoghurt, de ahornsiroop, en de eieren toe. Mix dit goed door elkaar.
  3. Voeg de amandelmeel, de kokos toe en roer het goed door elkaar. Voeg daarna de baking soda en de druppels citroensap toe. Roer het nogmaals goed door elkaar. Voeg nu de stukjes pure chocolade en de walnoten toe en schep dit goed door het beslag heen.
  4. Giet het beslag in het cakeblik. Zet cakeblik in het midden van de oven en bak het bananenbrood in 45 minuten mooi bruin. Weet je niet zeker of het bananenbrood gaar is? Doe dan de satéprikker test. Doe de satéprikker in het brood en als deze er schoon uitkomt is het bananenbrood gaar.
  5.  Zet een kop koffie en smullen maar!
Fijne zondag!

 

 

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur