De feestdagen komen eraan, wat elk jaar weer zorgt voor kerststress. Weet je al wat je op tafel gaat zetten? Ga je zelf koken of mag je lekker bij iemand aanschuiven? Ik ga dit jaar voor een smaakvolle vega stoofpot. Echt waar, hier kan je iedereen blij mee maken! Het is het perfecte comfortfood gerecht op de koude dagen. Je kunt de stoofpot ook prima een avond van tevoren klaar maken. Stiekem nog lekkerder want dan kunnen de smaken goed intrekken.

De stoofpot maak ik in een braadpan van GreenPan. Dit is een pan uit de Featherweights collectie. Deze pan is maar liefst 50% lichter en hierdoor véél makkelijker in gebruik dan een traditionele braadpan. De pan warmt 3x sneller op en kan in de vaatwasser. De handvatten van de pan kunnen heet worden, daarom zitten er siliconen covers bij voor een stevige grip.

PFAS-vrij koken

Nu komt het allerbelangrijkste, deze pan is namelijk PFAS-vrij. Wat is PFAS? De afkorting PFAS staat voor poly- en perfluoralkylstoffen. Dit is een verzamelnaam voor een groep zogeheten ‘eeuwigdurende chemicaliën’ die onder andere tijdens de productie van traditionele anti-aanbakpannen terechtkomen in de lucht, de grond en onze voedselketen. En deze stoffen wil je liever niet in je lijf en in je eten hebben.

Deze braadpan heeft net als alle andere pannen van GreenPan een Thermolon keramische anti-aanbaklaag. Deze keramische anti-aanbaklaag is gemaakt met een afgeleide van zand als basisgrondstof en is volledig PFAS-vrij.

GreenPan heeft nog veel meer pannen. Ze hebben voor elk gerecht de perfecte pan. Dankzij de innovatieve Magneto inductiebodem, werken alle potten en pannen perfect op alle vuren. Ik wil zelf binnenkort overstappen op inductie dus ik ben heel blij dat ik mijn pannen dan ook nog kan gebruiken. En naast dat het superfijne en duurzame pannen zijn zien ze er ook nog eens prachtig uit. Ben jij al bekend met GreenPan?

GreenPan is te koop bij diverse kookwinkels maar ook via hun eigen webshop. Vanaf 50 euro worden jouw pannen gratis verzonden.

Wil je kennismaken met GreenPan? Gebruik dan de code: PFAS10 en je ontvangt 10% korting op jouw bestelling via de website van GreenPan

Vega stoofpot | green pan | PFAS vrij | duurzame pannen | Puur Suzanne

 green pan | PFAS vrij | duurzame pannen | koekenpan | Puur Suzanne

Recept: vega stoofpot

Wat heb je nodig voor 3-4 personen?

GreenPan Braadpan

  • 320 gram vegan kipstuckjes
  • peper naar smaak
  • halve theelepel knoflookpoeder
  • theelepel paprikapoeder
  • vloeibare margarine om in te bakken
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 100 gram champignons
  • 1 blikje (70 gram) tomatenpuree
  • 250 ml rode wijn
  • 0,2 liter groentebouillon
  • 2 laurierbladeren
  • takje tijm

Hoe maak je het?

  1. Spoel de kipstuckjes af met wat water en verhit de margarine in de pan.
  2. Bak hierin de kipstuckjes goudbruin en breng tijdens het bakken op smaak met peper, knoflook en paprikapoeder.
  3. Haal de kipstuckjes uit de pan. Snijd de ui en de wortel fijn.
  4. Doe opnieuw een beetje margarine in de pan. Bak hierin de ui en de wortel aan. Snijd ondertussen de champignons. Voeg deze erbij en bak deze mee voor zo’n vijf minuten. Breng op smaak met peper.
  5. Schep nu de tomatenpuree erbij. Meng dit goed door elkaar en bak dit een halve minuut mee.
  6. Voeg de gebakken kipstuckjes toe.
  7. Schenk de wijn en de bouillon erbij en roer alles goed door elkaar.
  8. Voeg de laurierbladeren en de takjes tijm toe.
  9. Breng de stoofpot aan de kook en zet daarna het vuur lager. Laat het voor zo’n 60 minuten pruttelen op laag vuur met de deksel erop. Roer af en toe wel door en voeg mocht het nodig zijn nog een klein beetje vocht (wijn of bouillon) toe.

Eet smakelijk!

De stoofpot smaakt erg lekker met zoete aardappelpuree of een feestelijke aardappelgratin.

Vega stoofpot |  green pan | PFAS vrij  | stoofpan | Puur Suzanne

Vega stoofpot |  green pan | PFAS vrij  | stoofpan | Puur Suzanne

*Deze blog is geschreven in samenwerking met GreenPan.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)