Heb je ooit van summer rolls gehoord? Deze kom je regelmatig tegen op foodfestivals maar ook in Vietnamese restaurants. Vanaf het moment dat ik summerrolls heb gegeten was ik gelijk fan. Ik dacht heel lang dat het heel moeilijk was om te maken maar is echt easy peasy. Wat zijn summer rolls? Het zijn rijstvellen gevuld met groenten, kruiden en eventueel vlees, vis of tofu. Je frituurt deze rijstvellen niet maar kunt ze rauw eten. En je dipt ze in een lekker sausje. Ik maak deze loempia’s steeds vaker. Lekker makkelijk voor de zondagavond of op een warme zomerdag maar je kunt ze ook prima eten als lunch.  Ik deel vandaag mijn favoriete vegan summerrolls. Ik doe er pinda’s in voor een extra bite.  Je kunt hier echt zoveel variaties op maken. Vul de rijstvellen met de groenten en kruiden die jij lekker vindt. 

Recept: Vegetarische summerrolls

Wat heb je nodig voor 10 summer rolls?

 • 10 rijstvellen (te koop bij de toko of supermarkt)
 • een rode puntpaprika
 • 200 gram tauge
 • een waspeen, geraspt
 • een 1/2 komkommer
 • half kopje Little Gem ( Romeinse sla)
 • handje pinda’s
 • 10 muntblaadjes
 • sojasaus of pindakaas om in te dippen

Hoe maak je de summerrolls?

 1. Zorg dat je alle groenten fijn hebt gesneden. Ik heb de paprika in fijne reepjes gesneden en de peen en komkommer kan je het beste in slierten snijden met een spirelli of een dunschiller. De taugé kun je heel even wokken van te voren of even onder de warme kraan houden zodat het net niet meer rauw is.
 2. Doe wat lauw water in een koekenpan. (Je kan ook een bord gebruiken maar ik heb niet zulke grote borden in huis) Week hierin het rijstvel. Zorg ervoor dat het rijstvel zacht wordt. Het rijstvel moet je nu op een gladde ondergrond leggen. Ik gebruik hiervoor het aanrechtblad maar een snijplank zou ook kunnen.
 3. Leg hier op de sla, taugé, de paprika, komkommer, wortel en daarna de pinda’s er boven op. Zorg dat dit in het midden ligt. Naast het hoopje groenten leg je een blaadjes munt en rollen maar. Vouw de onderkant over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol dan strak op.
 4. Snijd ze doormidden en serveer de rollen met een bakje sojasaus.

Smullen maar!

vegetarische summerrolls - www.puursuzanne.nl

Vegetarische summerrolls

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.