Kerst komt eraan. Het zal dit jaar voor veel mensen anders zijn. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook niet ontzettend de behoefte heb om enorm uit te pakken. Ik ga ook niet veel kerstrecepten toevoegen aan mijn blog. Er staan er gelukkig al een aantal op. Ook staat er al een lekker vegan kerstmenu voor je klaar. En zal ik er binnenkort nog een nieuwe aan toevoegen.

Ook al zal de kerst anders zijn. Ik vind het natuurlijk wel nog steeds heel leuk om in de keuken te staan.  Zo maakte ik vandaag een heerlijke stoofpot waarvan ik het recept binnenkort met je zal delen. En daar maakte ik deze heerlijke aardappelgratin bij. Helemaal zuivelvrij.

Ik ben voor gemak gegaan en maak gebruik van voorgekookte aardappelen. Je kunt ook zelf de aardappelen koken en deze in plakjes snijden.

Recept: Vegan aardappel gratin

Wat heb je nodig?

ovenschaal

  • Margarine om de ovenschaal in te vetten
  • 800 gram voorgekookte aardappelschijfjes
  • 250 ml plantaardig room bijvoorbeeld van Oatly
  • peper en zout naar smaak
  • halve theelepel knolfookpoeder
  • 50 gram geraspte vegan kaas
  • Verse peterselie ter garnering

Hoe maak je deze aardappelgratin?

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Vet de ovenschaal in met margarine en doe de aardappelschijfjes in de ovenschaal. De schijfjes mogen niet boven de rand komen. Meng de room met peper, zout en de knoflookpoeder. Meng dit goed door elkaar. Ook lekker om nog wat nootmuskaat toe te voegen.
  2. Giet het roommengsel over de aardappelen. En bestrooi de aardappels daarna met wat kaas.
  3. Zet de aardappelgratin voor 30 minuten in de voorverwarmde oven. Ze moeten goud bruin worden.
  4. Garneer met wat verse peterselie.

Eet smakelijk! 

Vegan aardappelgratin | bijgerecht | kerstrecept | feestdagen | Puur Suzanne

Vegan aardappelgratin | bijgerecht | vegan kerstrecept | feestdagen | Puur Suzanne

Bekijk hier de andere kerstrecepten en check op social media de #suzanneviertkerst voor meer inspiratie.

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.