Veel mensen denken nog steeds dat vegan eten ontzettend saai is en dat je dan nooit meer iets lekkers eet. En dat het allemaal super gezond is. Niets is minder waar! En gelukkig maar want anders zou het nooit vol te houden zijn. Dit taartje bewijst in ieder geval dat vegan eten echt niet saai is, want geloof me, deze taart smaakt net zo lekker als dat ‘ie eruit ziet.

Ik maakte dit taartje met verse aardbeien, de laatste van het seizoen helaas, maar je kunt natuurlijk ook iets anders gebruiken. Mango, bijvoorbeeld. Of bosbessen. En het hoeft ook niet perse vers fruit te zijn, het kan prima fruit uit de diepvries zijn. Scheelt ook mooi weer in de kosten.

Recept: Vegan aardbeien cheesecake
  • een foodprocessor
  • een staafmixer
  • een springvorm van 20 cm
  • bakpapier

Voor de bodem heb je het volgende nodig:

  • 240 gram zachte ontpitte dadels
  • 120 gram walnoten

Voor de vulling heb je het volgende nodig:

  • 230 gram ongezouten cashewnoten, een uur geweekt in warm water.
  • 60 ml citroensap
  • 55 gram gesmolten kokosolie
  • 120 ml kokosmelk
  • 100 ml ahorn- of agavesiroop

Voor de roze aardbeienlaag heb je het volgende nodig:

  • 350 gram aardbeien (vers of uit de diepvries)
  • 2 afgestreken theelepels agar agar (dit een plantaardig bindmiddel, de vegan variant van gelatine)

Hoe maak je deze vegan aardbeien cheesecake?

  1. Begin met het maken van de bodem. Doe de walnoten in foodprocessor, zet hem aan op een hoge stand en maal de noten helemaal fijn. Laat de foodprocessor draaien op een hoge stand en voeg de dadels één voor één toe zodat er een plakkerig geheel ontstaat. Doe het bakpapier in de springvorm en verdeel het noten dadel mengsel over de bodem en druk goed aan. Als dit wat lastig gaat doordat het plakkerig is, gebruik dan de bolle kant van een natte lepel. Zet de springvorm in de koelkast.
  2. Ga verder met het maken van de vulling. Doe de cashewnoten in de foodprocessor en maal ze helemaal fijn. Voeg de rest van de ingrediënten toe en maal goed fijn in de foodprocessor zodat er een gladde massa ontstaat. Verdeel dit over de bodem en zet weer in de koelkast.
  3. Maak ten slotte de bovenste laag. Maal de aardbeien helemaal fijn met de staafmixer en roer de agar agar erdoor. Verwarm de aardbeien puree in een klein pannetje en laat het ongeveer 2 minuten koken. Roer regelmatig. Laat de puree even afkoelen en verdeel daarna over de taart. Zet de taart nogmaals in de koelkast en laat hem in minimaal 3 uur opstijven.

Geniet ervan!

raw cheesecake

Volg je mij al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien. 

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur