Na alle kerstrecepten van vorige week, ga ik vandaag gelijk door naar de hapjes voor Oud en Nieuw. Het aftellen naar 2019 is begonnen. Altijd leuk om op oudejaarsavond wat zelfgemaakte hapjes op tafel te zette. Ik kies dit jaar voor  zelfgemaakte vegan appelflappen van bladerdeeg. Ik maak hier gebruik van bladerdeeg uit het vriesvak van de supermarkt, omdat dit gewoon het makkelijkste is. Check wel even goed de verpakkingen of het bladerdeeg vegan is. De meeste supermarkten verkopen dit wel maar soms kunnen de ingrediënten veranderen. Ik eet zelf niet volledig vegan maar vind het wel leuk om te experimenten met plantaardige recepten. Je vindt daarom heel veel vegan recepten op Puur Suzanne.

Deze appelflappen zijn super snel en makkelijk te maken. De appelflappen kan je al in de ochtend voorbereiden. En dan op oudejaarsavond even opwarmen maar koud smaken ze ook heel lekker.

Recept: Vegan appelflappen

Wat heb je nodig voor 4 vegan appelflappen?

  • 4 plakjes bladerdeeg (check de verpakking of deze vegan is)
  • 1 appel
  • handje rozijnen
  • theelepel kaneel
  • eetlepel ahornsiroop
  • twee eetlepels abrikozenjam

Hoe maak je deze appelflappen?

  1. Haal de bladerdeegplakjes van elkaar en laat deze ongeveer 10 minuten ontdooien.
  2. Doe de rozijnen in een bakje warm water. En laat deze even hierin wellen.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd deze in stukjes.
  5. Meng de appel met de kaneel, ahornsiroop en de gewelde rozijnen.
  6. Prik met een vork een aantal gaatjes in het bladerdeeg.
  7. Smeer 2 randen van het bladerdeeg in met water, leg wat van het appelmengsel in het midden en vouw dicht. Verwijder nu het papier. Duw de randjes nog even goed aan met een vork. Herhaal dit tot je alle plakjes deeg hebt gevuld.
  8. Bestrijk de flappen voordat ze de oven in gaan met wat abrikozenjam.
  9. Leg de appelflappen op een bakplaat. (Eventueel even wat bakpapier erop doen)
  10. Schuif de appelflappen voor 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze daarna even afkoelen en smullen maar! 

Op een fijne jaarwisseling!

vegan appelflappen - www.puursuzanne.nl

Wil je weer lekker in je vel zitten en meer energie hebben? Doe dan mee met de Eat Good, Feel Good challenge. 

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur