BBQ-en wordt vaak geassocieerd met het eten van vlees en/of vis. De meeste personen zullen dat ook bovenaan het boodschappenlijstje zetten. Ik eet zelf geen vlees en vis. Toch ben ik dol op BBQ-en. Dit komt doordat je zoveel andere lekkere dingen op de BBQ kunt maken. De tijd van alleen maar vlees op de BBQ is wat mij betreft echt voorbij. Plantaardig BBQ-en is echt niet moeilijk maar vraagt soms wat extra van creativiteit. Ik deel daarom vandaag mijn favoriete vegan BBQ-recepten met jou. Klik op de groene link om uit te komen bij het recept.

Groentespiezen

Het is weer wat anders dan het stokje saté. Deze groentespiezen zijn gemakkelijk te maken en zien er ook nog eens heel gezellig uit.

Vega balletjes

Zwarte bonen balletjes
Nog meer spiezen. Wat dacht je van deze heerlijke vega balletjes op een stokje?

Gegrilde watermeloen

Gegrilde watermeloen
Maar wist je ook dat je watermeloen kunt grillen op de BBQ? Zo lekker!

Tempé saté

Dit is een goed alternatief voor kip of varkenssaté. Deze saté is gemaakt van tempeh, echt 1 van mijn favoriete vleesvervangers. Super lekker met zelfgemaakte pindasaus. 

Kruidenboter

Kruidencreme
Natuurlijk mag kruidenboter op een stukje stokbrood niet ontbreken. En kruidenboter maak je heel gemakkelijk zelf en is zoveel lekkerder. Ik maak zelf het liefst mijn kruidenboter met een plantaardig alternatief. En daarom ook geschikt voor mensen met een lactose intolerantie.

Aardappelsalade met zeekraal

Salades mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Wat dacht je van deze heerlijke aardappelsalade met zeekraal?

Couscous salade met zoete aardappel

couscous - www.puursuzanne.nl
Maar deze couscous salade met zoete aardappel is ook een feestje op het bord!

Welke gerechten maak jij het liefst tijdens een BBQ avondje?

Wil je starten met een gezond levensstijl? Bestel dan 1 van mijn e-books.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur