Vandaag weer een hele fijne gastblogger die haar favoriete vegan recept met ons wil delen. met ons wil delen.  Quirine, eet en leeft veganistisch en via haar blog: The Vegan Effect zij zien hoe zij dat doet.

Nu de herfst écht is aangebroken, is het weer tijd voor verwarmende maaltijden. Stamppotten, curry’s, ovenschotels, soepen en stoofpotten. Dit hoef je allemaal niet te missen wanneer je kiest voor een plantaardig dieet. Stamppotten vind ik zelfs lekkerder, want ik maak gebruik van veel meer kruiden. Deze boerenkoolstamppot met zoete aardappel en zongedroogde tomaten is mijn favoriet. Eet hierbij een vegan rookworst of vegan balletjes en het plaatje is compleet.

Recept: Vegan boerenkoolstamppot

Wat heb je nodig voor 4 porties?

  • 1 kilo zoete aardappelen
  • 200 gram boerenkool
  • 8 zongedroogde tomaten, in reepjes
  • 4 el ongezoete plantaardige melk (ik gebruikte amandelmelk)
  • 4 el olijfolie
  • sojasaus of tamari, naar smaak
  • paprikapoeder, naar smaak
  • chilipoeder, naar smaak
  • zout & peper, naar smaak
  • Zaanse mosterd, voor erbij

Hoe maak je de stamppot?

  1. Kook wat water voor de zoete aardappels.
  2. Was de zoete aardappelen en snijd het in blokjes. Ik schilde de aardappels niet, maar dat mag je natuurlijk doen
  3. Kook de zoete aardappels voor ongeveer 10-15 minuten in een grote pan. Prik met een vork in de zoete aardappel om te checken of ze zacht zijn.
  4. Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten in reepjes.
  5. Giet de zoete aardappels af en bewaar 1 kopje met kookvocht.
  6. Schenk het kopje kookvocht over de zoete aardappels in de pan. Voeg de amandelmelk, de sojasaus, de olijfolie en de kruiden toe.
  7. Voeg de boerenkool toe aan de pan.
  8. Prak alles met een stamper tot het een goed gemixte stamppot is.
  9. Schep de zongedroogde tomaten door de stamppot.
  10. Proef of de stamppot goed op smaak is. Je kunt altijd meer sojasaus en/of kruiden toevoegen.
  11. Serveer met Zaanse mosterd en eventueel een vegan rookworst of balletjes.
    Eet smakelijk!

Mocht je het leuk vinden om mij te volgen, dan kan dat via Facebook en Instagram.

Liefs,

Quirine

Gastredacteur

Dit account wordt gebruikt door gastredacteurs. Deze mensen schrijven met veel plezier over een gezonde(re) en groene(re) levensstijl.

Latest posts by Gastredacteur (see all)