Het aftellen naar 2022 is toch echt begonnen. Wat ga jij deze avond doen? En welke hapjes ga jij op tafel zetten? Ik ga sowieso voor bruschetta met tomaat. Als extra smaakmaker voeg ik de Plant’d Greek White van Dodoni toe. Dit is een nieuw plantaardig alternatief voor feta. Deze is te koop bij Albert Heijn. Ik vind deze plantaardige feta heerlijk. Erg lekker dus over de bruschetta maar ook erg smaakvol in een salade of op een pizza. Heb jij Dodoni Plant’d Greek White al geprobeerd?

Recept: Vegan bruschetta met plantbased feta

Wat heb je nodig?

  • 1 ciabatta afbakbrood
  • 250 gram cherrytomaten
  • kleine rode ui
  • 5 blaadjes basilicum
  • twee theelepels balsamico
  • teentje knoflook
  • 50 gram Plant’d Greek White, op kamertemperatuur

Hoe maak je het? 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ciabatta in plakken. Maak de stukken ciabatta een klein beetje vochtig met water. Leg de stukken op een bakplaat. En bak deze zo’n 10 minuten in de oven krokant.
  2. Snijd de tomaten in stukjes. Snijd de ui en de basilicum fijn. Doe de tomaten, de ui, de basilicum en de balsamico in een kommetje. En meng dit goed door elkaar.
  3. Haal de sneetjes ciabatta uit de oven en wrijf de snijvlakken in met het teentje knoflook.
  4. Schep het tomatenmengsel over de ciabatta. Verkruimel de Plant’d Greek White hierover heen. Serveer direct.

Geniet ervan!

 

Vegan bruschetta

Vegan bruschetta

*Deze blog is geschreven in samenwerking met Dodoni.