Zondag is bakdag! De hoogste tijd om weer een lekker bakrecept met jullie te delen. Dit keer een heerlijke cake zonder boter en eieren. Ik dacht altijd dat je een cake echt moest bakken met boter en ei, maar dit recept bewijst dat, dat niet hoeft. Waarom wil ik een cake bakken zonder boter en ei? Dit omdat ik ervoor kies om steeds vaker plantaardig te eten. En ik moet zeggen dat het mij steeds beter af gaat.

Ik maakt al eens eerder een vegan cake met zonnebloemolie. Dit was een super lekker smeuïge cake geworden. Maar toch zat er een beetje een rare nasmaak aan. Ik probeerde daarom om de cake te bakken met vloeibare margarine. En dit was echt een groot succes. Ik gebruik in dit recept de Becel Original vloeibaar. Uiteraard kun je ook een andere vloeibare margarine gebruiken.

Ik ben echt super blij met het resultaat. Het is een heerlijke smeuïge cake geworden met een super lekker krokant korstje. En omdat ik geen boter en eieren gebruik is deze cake 100% plantaardig!

Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met de vegan recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.

Recept: Vegan cake met chocolade

Wat heb je nodig? 

twee mengkommen en een cakeblik van 22 centimeter lang

Droge ingrediënten

 • 100 gram pure chocolate chips
 • 250 gram bloem
 • 150 gram suiker
 •  1 theelepel baking soda
 • zakje vanille suiker 

Natte ingrediënten

 • 300 ml sojamelk 
 • 120 ml Becel Original (vloeibaar)
 • sap van 2 citroenen

1 eetlepel Becel vloeibaar om het cakeblik mee in te smeren

Hoe maak je deze  vegan cake?

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet het cakeblik in met Becel vloeibaar.
 2.  Doe eerst in een kom alle droge ingrediënten bij elkaar. Doe vervolgens in een andere kom de natte ingrediënten bij elkaar. Als de oven warm is, voeg je de twee kommen samen en roer je alles goed door elkaar. Dit gaat het beste met een spatel.
 3. Doe het beslag in het cakeblik en zet deze in de voorverwarmde oven voor zo’n 50 minuten.
 4. Laat de cake goed afkoelen. Haal uit de vorm en snijd in flinke pakken.

Vegan cake

Vegan cake

Kun je extra inspiratie gebruiken voor vegan recepten? Bestel hier mijn boek met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)