Ik ben dol op iets lekkers bij de koffie of thee. Ik maak regelmatig vegan taartjes en dan het liefst op basis van noten en dadels.  Ik vind het wel fijn dat deze taartjes naast super lekker ook voedzaam zijn. En dat ik na 1 stukje ook gewoon genoeg heb. Dit is namelijk bij mij niet het geval als ik een pak koekjes opentrek. Ik heb daarom niet heel vaak koekjes in huis ;-)

De roze laag is gemaakt van cashewnoten, citroensap en aardbeien. Let op als je deze taartjes wilt maken: zorg ervoor dat je de cashewnoten minstens een uur in het water hebt geweekt, maar het beste is eigenlijk een hele nacht.

Recept: Vegan “cheesecake” met aardbeien

Wat heb je nodig voor 10 stukjes?

een keukenmachine en een vriezer

Een bakblik: 15 x 15 cm (groter kan ook maar zorg dat je dan je bakpapier kleiner knipt en niet heel het bakblik vult) bakpapier

voor de bodem:

  • 100 gram ongebrande pecannoten
  • 125 gram dadels, zonder pit
  • halve theelepel vanillepoeder

voor de roze laag:

  • 200 gram ongebrande cashewnoten, minstens 1 uur geweekt in water
  • halve theelepel vanillepoeder
  • twee eetlepels kokosolie
  • sap van een halve citroen
  • 200 gram aardbeien, en een paar aardbeien voor de garnering
  • ter garnering 100 gram pure chocolade (vegan)

Hoe maak je deze vegan taartjes?

  1. Zorg dat je de cashewnoten van te voren in water weekt. Minstens 1 uur maar hoe langer hoe beter.
  2. Bekleed de vorm met bakpapier. Smelt de kokosolie au ban marie in een steelpannetje.
  3. Doe de pecannoten samen met de dadels en het vanillepoeder in de keukenmachine. Zet de keukenmachine aan tot de inhoud heel klein en plakkerig is.
  4. Doe het pecannoten mengsel in de bakvorm. Druk dit goed aan bijvoorbeeld met de achterkant van een lepel. Zet in de vriezer.
  5. Giet de cashewnoten af. Doe de cashewnoten met 200 gram aardbeien, de vanillepoeder, het citroensap en 2 eetlepels kokosolie in de keukenmachine. Zet de keukenmachine aan net zolang tot het een egaal mengsel is. Het moet lekker romig zijn. Dit is het moment dat je eventueel nog wat zoetstof kan toevoegen. Ik vind dit zelf echt niet nodig. Maar er zijn mensen die van heel zoet houden.
  6. Schep het cashewnoten mengsel bovenop de pecannoten. Maak dit glad met de achterkant van een lepel. Blijft het mengsel aan de lepel plakken? Hou de lepel dan even heel onder de koude kraan.
  7. Zet de taart in de vriezer voor  minimaal twee uur. Haal de taart een half uur voordat je deze wilt eten uit de vriezer. Snijd in 10 vierkantjes.
  8. Smelt de chocolade au bain-marie en giet dit over de taartjes heen.

Mmmmm smullen !

Vegan cheesecake - www.puursuzanne.nl

Wil je mijn recepten en artikelen in jouw mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse update.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

Latest posts by Suzanne (see all)