Het recept voor deze chocoladetaart staat al ruim 5 jaar op mijn blog en het was de hoogste tijd om deze heerlijke taart weer eens naar voren te halen. Er staan honderden recepten op mijn website en soms vergeet ik helemaal wat ik allemaal voor lekkers ik heb gemaakt en deze vegan chocolade taart is er één van. Ik ga de taart ook zelf snel weer maken.

Tijdens een Instagram workshop van Food Bandits heb ik deze taart voor het eerst gegeten en ik vond het zo lekker dat ik de taart thuis een aantal keer heb gemaakt.

Je moet wel even geduld hebben voor deze taart want hij moet namelijk 4 uur opstijven in de koelkast.

Op zoek naar meer vegan recepten? Bestel hier mijn boek met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.

Recept: vegan chocoladetaart

een springvorm (20cm)

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 100 gram dadels zonder pit, ik gebruikte medjoul dadels
  • 125 gram geroosterde amandelen
  • twee theelepels kaneel
  • snufje vanillepoeder
  • snufje zout
  • 2 eetlepels espresso

Voor de mousse

  • 6 eetlepels cacao poeder
  • 30 gram (kokosbloessem) suiker of 2 flinke scheuten ahornsiroop
  • 5  eetlepels kokosolie, gesmolten
  • 200 gram dikke kokoscrème (ook wel santen genoemd)
  • 200 ml lauw water om de kokosnootcrème op te lossen
  • 2  rijpe bananen
  • ter garnering aardbeien en blauwe bessen of ander zomerfruit

Hoe maak je de taart?

  1. Bekleed de springvorm met bakpapier. Doe alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine. Zet de keukenmachine aan tot de inhoud glad en plakkerig is.
  2. Verdeel het mengsel over de taartvorm. Druk dit goed aan bijvoorbeeld met de achterkant van een lepel. Blijft het teveel plakken maak dan de achterkant van de lepel nat met koud water. Zet de springvorm in de vriezer.
  3. Nu ga je aan de slag met de mousse. Doe de kokoscrème in een kom. Voeg de 200 ml water toe aan de en roer tot goed gemengd is. Lukt dit niet goed zet het dan even in een pannetje op het vuur. Voeg daarna alle andere ingrediënten toe en meng goed. Dit kan in een keukenmachine of met een mixer. Meng het tot het helemaal glad is. Proef of je de mousse lekker vindt. Je kunt er eventueel nog een snufje kaneel en vanillepoeder doorheen doen. Haal de springvorm uit de vriezer en giet de mousse er bovenop.
  4. Plaats de taart in de koelkast voor minstens 4 uur. Even geduld dus ;-) Garneer de taart daarna met het fruit wat jij het lekkerst vindt. Ik koos voor aardbeien en blauwe bessen omdat deze nu in het seizoen zijn.

Geniet ervan!

Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met de vegan recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)