Kennen jullie Food Bandits? Een must om te volgen op Instagram als je dol bent op mooie foodfoto’s. Naast dat Suus en Johann die mooiste foto’s delen, geven zij ook super leerzame en leuke workshops over Instagram. Echt een aanrader om aan deel te nemen als je meer wilt leren over dit toffe sociale media kanaal. En wat hebben deze workshops en vegan chocolade taart met elkaar te maken? Alles! Tijdens de workshop wordt deze heerlijke taart namelijk gegeten. Nog een reden om een workshop te volgen. Het recept voor deze heerlijke vegan chocolade deelde zij onlangs in hun nieuwsbrief. Ik ging er gelijk mee aan de slag en kreeg van Suus toestemming om het recept met jullie te delen. Dit is namelijk echt de allerbeste vegan chocoladetaart die ik ooit gegeten heb. Je moet wel even geduld hebben voor deze taart want hij moet namelijk 4 uur opstijven in de koelkast.

Wat heb je nodig voor deze vegan chocoladetaart?

een springvorm (20cm)

Voor de bodem:

  • 100 gram dadels zonder pit, ik gebruikte medjoul dadels
  • 125 gram geroosterde amandelen
  • twee theelepels kaneel
  • snufje vanillepoeder
  • snufje zout
  • 2 eetlepels espresso

Voor de mousse

  • 6 eetlepels cacao poeder
  • 30 gram (kokosbloessem) suiker of 2 flinke scheuten ahornsiroop
  • 5  eetlepels kokosolie, gesmolten
  • 200 gram dikke kokoscrème (ook wel santen genoemd)
  • 200 ml lauw water om de kokosnootcrème op te lossen
  • 2  rijpe bananen
  • ter garnering aardbeien en blauwe bessen of ander zomerfruit

Hoe maak je de taart?

  1. Bekleed de springvorm met bakpapier. Doe alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine. Zet de keukenmachine aan tot de inhoud glad en plakkerig is.
  2. Verdeel het mengsel over de taartvorm. Druk dit goed aan bijvoorbeeld met de achterkant van een lepel. Blijft het teveel plakken maak dan de achterkant van de lepel nat met koud water. Zet de springvorm in de vriezer.
  3. Nu ga je aan de slag met de mousse. Doe de kokoscrème in een kom. Voeg de 200 ml water toe aan de en roer tot goed gemengd is. Lukt dit niet goed zet het dan even in een pannetje op het vuur. Voeg daarna alle andere ingrediënten toe en meng goed. Dit kan in een keukenmachine of met een mixer. Meng het tot het helemaal glad is. Proef of je de mousse lekker vindt. Je kunt er eventueel nog een snufje kaneel en vanillepoeder doorheen doen. Haal de springvorm uit de vriezer en giet de mousse er bovenop. Plaats de taart in de koelkast voor minstens 4 uur. Even geduld dus ;-) Garneer de taart daarna met het fruit wat jij het lekkerst vindt. Ik koos voor aardbeien en blauwe bessen omdat deze nu in het seizoen zijn.

Geniet ervan!

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |

Latest posts by Suzanne (see all)