Vakantie naar het buitenland zit er voor nu even niet in. Zoals bijvoorbeeld naar Frankrijk, waar ze heerlijke croissants, baguettes en chocoladebroodjes hebben. Maar als je niet naar Frankrijk kan, dan halen we Frankrijk toch gewoon hierheen. Ellen en ik maakte deze heerlijke en ook nog eens fotogenieke vegan chocoladebroodjes in slechts een half uur. Niets heerlijker dan deze geur in de keuken en als je ze ook nog eens aftopt met pindakaas en kokosrasp dan is het bijna zonde om op te eten.

Wat heb je nodig voor 6 vegan chocoladebroodjes

  • 1 rol plantaardig mini croissantdeeg
  • 50 gram 75% puur fairtrade chocolade (verdeeld in 12 strookjes of stukjes)
  • 3 theelepels 100% pindakaas
  • eetlepel kokosrasp
  • 15 ml sojadrink

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Rol het croissant deeg uit
  3. Verdeel deze eerst in drie rechthoeken.
  4. Snijd de rechthoeken door midden.
  5. Leg de vellen op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  6. Leg aan beide uiteinde een stuk chocolade over de gehele lengte.
  7. Rol beide naar elkaar toe, zoals een soort verrekijker.
  8. Bestrijk deze met soja drink.
  9. Bak ze af in ca 15 minuten goudbruin af. (baktip: bak ze de laatste 5 minuten af op 200 graden)
  10. Laat ze licht afkoelen en verdeel 1 theelepel pindapasta over twee broodjes en top deze af met kokosrasp.

Maak van je ontbijt een feestje!
Heerlijk in combinatie met een verse kop koffie of thee en een verse slowjuice.

Vegan Chocolade broodjes | Ontbijt | vegan breakfast | Coffee | Puur Suzanne

Wil je mijn recepten en artikelen in jouw mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse update.

social
Laatste berichten van Yvonne (alles zien)