Over twee weken is het weer zover: Kerst! Wat ga jij op tafel zetten? Heb je al een idee? Of zijn de taken verdeeld? Ik weet nog niet precies wat mijn plannen zijn, maar zal waarschijnlijk ergens aanschuiven en neem dan deze overheerlijke vegan chocolademousse mee. Ooh wat is dit een feestje! Super makkelijk om te maken en heel erg lekker! De basis van dit toetje is silken tofu. Silken tofu is een een Japanse variant en bevat meer water dan de normale variant. Doordat het een hele romige structuur heeft is het super geschikt om er toetjes mee te maken. Deze tofu is te koop bij de toko of Eko Plaza.

Recept: Vegan chocolademousse

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 400 gram silken tofu.
  • 120 gram pure chocolade
  • halve theelepel kaneel
  • snufje zout
  • eetlepel ahornsiroop
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen

Hoe maak je het?

  1. Smelt de chocolade au bain marie.
  2. Doe de silken tofu in een kom. Meng dit met een staafmixer tot een romig geheel.
  3. Voeg de kaneel, een snufje zout en de ahornsiroop toe. En meng dit goed door.
  4. Schep nu de gesmolten chocolade er goed doorheen. Schep nu de chocolademousse in 4 glazen. En zit dit voor zo’n 2 uur in de koelkast zodat het kan opstijven.
  5. Garneer voor het serveren met geschaafde amandelen. Eventueel kun je deze nog even kort roosteren.

Geniet ervan! 

 

Volg Puur Suzanne ook op Pinterest en sla daar dit recept op! 

vegan chocolademousse - toetje - puur suzanne

Bekijk hier de andere kerstrecepten voor meer inspiratie.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)