Als mijn kinderen jarig zijn, mogen ze meestal de taart kiezen voor hun grote-mensen-feest. In plaats van ze te laten kiezen tussen een slagroomtaart met Minions of eentje met Cars, geef ik ze een kookboek in handen zodat ze wat lekkers uit kunnen zoeken. Zo ook deze keer, toen Tygo deze chocoladetaart uitzocht uit “Oh my pie!” van Marike Bol. Het recept voor vegan chocoladetaart vind je hieronder!

Net als zijn moeder is Tygo gek op chocolade. Uit Oh my pie! koos hij dus het recept voor vegan chocoladetaart met noten en avocado. Het was erg lekker en bleek eenvoudig om te maken! Het inleidende stukje bij het originele recept voor Chocolate Cocobella Pie gaat over voetbal, grappig als je bedenkt dat mijn oudste zoon daar (ook) gek op is!

Vegan chocoladetaart

Wat heb je nodig voor 6 tot 8 personen?

  • Springvorm van 18 cm
  • Oven
  • Keukenmachine of staafmixer

Bodem

  • 70 gram amandelmeel
  • 35 gram kokosmeel
  • 30 gram havermout (evt glutenvrij)
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 eetlepel kaneel
  • snuf zout
  • olie/vet om de springvorm in te vetten

Vulling

  • 1 rijpe banaan
  • 2 rijpe avocado’s
  • • 100 gram pure chocolade
  • 5 dadels of 3 Medjoul dadels
  •  1 eetlepel cacao
  • 2 gram agar agar
  •  snuf zout
  •  topping zoals chocolade, nootjes of kokosschaafsel

Hoe maak je deze vegan chocoladetaart?

  1. Warm de oven voor op 160 graden. Vet de springvorm in en of bekleed hem metbakpapier;
  2. Meng de droge ingrediënten voor de bodem en voeg daarna de (gesmolten)kokosolie en de ahornsiroop erdoor. Kneed met de handen tot er een stevig deeg ontstaat;
  3. Bekleed de bakvorm met het deeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem;
  4. Bak de bodem in de oven in ongeveer een kwartiertje gaar en knapperig;
  5. Pureer ondertussen de avocado’s, de banaan, de dadels en de cacao met de keukenmachine. Smelt de chocolade au bain-marie en spatel dit door het avocadomengsel;
  6. Doe de agar agar in een klein bodempje water en breng deze al roerend aan de kook totdat het is opgelost. Roer ook de agar rustig door het chocolade avocadomengsel heen;
  7. Giet deze vulling in de afgekoelde taartbodem en plaats de vegan chocoladetaart enkele uren in de koelkast;
  8. Maak het heerlijke taartje af met een mooie topping van bijvoorbeeld chocolade of nootjes.

Enjoy!

Vegen chocoladetaart

Bekijk hier de eerdere recepten die Annemieke voor Puur Suzanne schreef!

Annemieke

Annemieke | Maakt gezond eten graag lekker en leuk voor kinderen | Moeder van drie zonen | Natuurvoedingsadviseur | Altijd bezig met (gezond) eten, beweging en ontspanning | Wil iedere dag een beetje beter worden |

Latest posts by Annemieke (see all)