De feestdagen komen eraan. Wat zijn jouw plannen? Ik ga samen eten met mijn familie. Ik zal het voorgerecht maken en dat worden deze heerlijke vegan coquilles. Hier maak je iedereen blij mee.
In plaats van coquilles kies ik voor konings oesterzwammen. Deze zwammen hebben een hele mooie dikke steel. Deze kan je in stukken snijden en zijn als je ze goed op smaak brengt de perfecte vervanger van coquilles.
Ik bak deze in mijn nieuwste pan uit de Barcelona Pro-collectie van GreenPan. Deze rode koekenpan met gouden handvat is toch een plaatje? Eigenlijk zonde om in je keukenkastje te zetten.
Vegan coquilles met zoete aardappelpuree
Ingrediënten
- 2 konings oesterzammen
- 2 theelepels zeewier of een velletje nori
- 200 ml groentebouillon
- 3 eetlepels plantaardige boter
- 2 tenen knoflook
- sap halve citroen
- 4 eetlepels zoete aardappelpuree zelfgemaakt of kant en klaar
Instructies
- Snijd de dikke stelen van de konings oesterzwammen. Snijd de stelen in 3 dikke plakken van ongeveer 3 cm. Dit zijn de "coquilles". Je gebruikt er 3 per persoon.De hoedjes van de zwammen kun je gebruiken in een ander gerecht.
- Zorg dat je de bouillon verwarmt, meng dit met het zeewier. Doe dit in een schaaltje en laat hier de "coquilles" een half uurtje tot een uur staan.
- Verhit 1 eetlepel plantaardig boter in de Greenpan.
- Bak hierin de "coquilles" goudbruin. Dit duurt ongeveer 2 minuten per kant.
- Voeg hieraan de overige boter, de citroensap en de knoflook toe. En verwarm dit nog zo'n halve minuut op laag vuur.
- Schep de aardappelpuree op een bord. Schep hier bovenop de vegan coquilles eventueel wat extra knoflookboter en garneer met bieslook.
Notities
- Vegan kwarktaart - 19/09/2023
- Salade met bloemkool en linzen - 14/09/2023
- Dadelrepen - 12/09/2023