De feestdagen komen eraan. Wat zijn jouw plannen? Ik ga samen eten met mijn familie. Ik zal het voorgerecht maken en dat worden deze heerlijke vegan coquilles. Hier maak je iedereen blij mee.

In plaats van coquilles kies ik voor konings oesterzwammen. Deze zwammen hebben een hele mooie dikke steel. Deze kan je in stukken snijden en zijn als je ze goed op smaak brengt de perfecte vervanger van coquilles.

Ik bak deze in mijn nieuwste pan uit de Barcelona Pro-collectie van GreenPan. Deze rode koekenpan met gouden handvat is toch een plaatje? Eigenlijk zonde om in je keukenkastje te zetten.

PFAS-VRIJ KOKEN
En het allerbelangrijkste, deze pan is namelijk PFAS-vrij. Wat is PFAS? De afkorting PFAS staat voor poly- en perfluoralkylstoffen. Dit is een verzamelnaam voor een groep zogeheten ‘eeuwigdurende chemicaliën’ die onder andere tijdens de productie van traditionele anti-aanbakpannen terechtkomen in de lucht, de grond en onze voedselketen. En dat vind ik belangrijk. Door gezond te koken zorg ik ook goed voor de mensen die mij dierbaar zijn.

 

GreenPan
P.s. GreenPan geeft nu een feestelijke korting van 20% op diverse pannen, waaronder deze pannen uit de Barcelona Pro-collectie. Een mooi cadeau voor jezelf of jouw dierbare.
De korting wordt gegeven tot 2 januari. 

Vegan coquilles met zoete aardappelpuree

Gang Voorgerecht
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 2 konings oesterzammen
  • 2 theelepels zeewier of een velletje nori
  • 200 ml groentebouillon
  • 3 eetlepels plantaardige boter
  • 2 tenen knoflook
  • sap halve citroen
  • 4 eetlepels zoete aardappelpuree zelfgemaakt of kant en klaar

Instructies
 

  • Snijd de dikke stelen van de konings oesterzwammen. Snijd de stelen in 3 dikke plakken van ongeveer 3 cm. Dit zijn de "coquilles". Je gebruikt er 3 per persoon.
    De hoedjes van de zwammen kun je gebruiken in een ander gerecht.
  • Zorg dat je de bouillon verwarmt, meng dit met het zeewier. Doe dit in een schaaltje en laat hier de "coquilles" een half uurtje tot een uur staan.
  • Verhit 1 eetlepel plantaardig boter in de Greenpan.
  • Bak hierin de "coquilles" goudbruin. Dit duurt ongeveer 2 minuten per kant.
  • Voeg hieraan de overige boter, de citroensap en de knoflook toe. En verwarm dit nog zo'n halve minuut op laag vuur.
  • Schep de aardappelpuree op een bord. Schep hier bovenop de vegan coquilles eventueel wat extra knoflookboter en garneer met bieslook.

Notities

Wil je de zoete aardappelpuree zelf maken? Bekijk dan hier mijn favoriete recept. 
Vegan coquilles
Vegan coquilles
*Deze blog is geschreven in samenwerking met GreenPan.
Laatste berichten van Suzanne (alles zien)