Het is een alweer ruim een jaar geleden dat ik stopte met vlees eten. Nog steeds ben ik elke dag blij dat ik deze keuze heb gemaakt. Ik mis het vlees eten niet. In sociale situaties blijft het soms nog een uitdaging maar kan zeggen dat ik mijn weg heb gevonden.

Ik vond het vorig jaar heel spannend om deze keuze te delen met jou. Op het moment dat ik besluit iets anders te doen heeft het ook direct gevolgen voor Puur Suzanne. Ik besloot vanaf dat moment ook geen recepten meer te delen met vlees erin. Waarom zou ik nog recepten met vlees delen terwijl het hele internet er vol mee staat? En mensen het nog steeds lastig vinden om vaker vlees te laten staan. Ik snap niet dat ik het toen zo spannend vond want ik kan alleen maar zeggen dat het aantal bezoekers dagelijks groeit op mijn website. Ik ben hier heel blij mee.

Ik hoop dat ik je nog heel lang mag inspireren met vegetarische en vegan recepten. Ik wil jou nog steeds niet dwingen om te stoppen met vlees eten maar vind het al fantastisch als je een dagje minder vlees eet en wat vaker kiest voor plantaardig eten. Mocht je ooit een verzoekje hebben voor een bepaald vega recept stuur me dan een berichtje via social media of stuur mij een e-mail. Ik vind dat alleen maar leuk. Toen ik nog wel vlees at maakte ik regelmatig courgetti met tomatensaus en kipgehakt. Het werd tijd dat ik hier ook een vega variant van maakte. Vandaag deel ik daarom mijn favoriete recept voor vegan courgetti met je. Het recept is zelfs helemaal plantaardig.

Het gerecht wordt ook vaak courgetti genoemd omdat je courgetteslierten eet alsof het spaghetti is. Je vervangt de pasta door slierten courgette. Je kunt de courgette zelf in slierten snijden met een spiraalsnijder maar je kunt tegenwoordig ook voorgesneden courgette kopen bij de Albert Heijn en de Lidl.

Recept: vegan courgetti

Dit heb je nodig voor 2 personen:

een spiraalsnijder (zodat je mooie slierten van de courgette kan maken)

  • 250 gram kastanje champignons
  • 50 gram walnoten, fijngehakt
  • 1 rode ui, fijn gesneden
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 2 courgettes zorg dat je zo’n 300- 400 gram aan
  • 1 theelepel balsamico azijn
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • ter garnering edelgistvlokken
  • olijfolie of kokosolie om in te bakken

Hoe maak je de vegan courgetti?

  1. Snijd de uiteinde van de courgette af. Snijd met een spiraalsnijder de courgette met schil in lange slierten. Stop als je de zaadlijsten tegen komt, dit is veel te nat om spaghetti van te maken.
  2. Verwarm wat olie in een koekenpan, doe de rode ui in de pan en bak deze aan. Snijd champignons in kleine stukjes.Voeg de champignons toe en bak deze nog zo’n 6 minuten mee met de ui. Breng op smaak met een beetje peper.
  3. Zet alvast een pan water op voor de courgetti.
  4. Voeg de tomatenblokjes bij het champignon mengsel, samen met de Italiaanse kruiden en de balsamico azijn. Verwarm de saus op middelhoog vuur tot het iets gaat pruttelen. Zet het vuur dan laag en laat het nog een paar minuten door verwarmen.
  5. Hak de walnoten fijn en voeg deze toe aan de saus en verwarm dit 1 minuut mee.
  6. Doe een eetlepel olijfolie en een snuf zout in het kokend water en voeg de slierten courgette toe. Doe dit voor maximaal 1 minuut. Laat de courgette slierten uitlekken in een vergiet.
  7. Verdeel de courgette slierten over de borden. Schep de saus erover.
Eet smakelijk!

Vegan courgetti - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |

Latest posts by Suzanne (see all)